Marmaris’te Geleneksel Sandalet Ustalığı Eğitimi Başladı

Temel Irmak

Marmaris Ticaret Odası tarafından, kaybolmaya yüz tutan köklü el sanatlarından biri olan deri sandalet ustalığının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen “Geleneksel Marmaris Sandaleti Eğitimi” başladı.

Eğitim, Odanın hizmet binasında gerçekleştirilirken, ilçede mesleğin son temsilcileri arasında yer alan Fevzi Olca ve Erdal Salman da programa katılarak deneyimlerini paylaştı.

Usta öğretici ve sandalet ustası Soner Yukarlı tarafından verilen eğitim programının iki gün süreceği bildirildi.

Programa ayrıca Yönetim Kurulu Başkanı S. Mutlu Ayhan ile Meclis Başkanı Zekiye İpci de katıldı. Etkinlikte ustalar, mesleki birikimlerini ve anılarını paylaşarak katılımcılara bilgi verdi.

Yetkililer, geleneksel Marmaris sandaletinin yaşatılması ve yeni ustaların yetiştirilmesinin önemine dikkat çekerek, eğitime katılanlara başarılar diledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri