Marmaris sessiz kalmadı

Manşet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sabri Kesen, evrak almak için çağrıldığı Yazı İşleri Müdürlüğü Odasında, Kaymakam Serdar Polat'ın sözlü saldırısına uğradı. Sabri Kesen''in içinde fotoğraf makinesi bulunan çantası da kaymakamlık görevlisi Yaşar Yiği

Manşet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sabri Kesen, evrak almak için çağrıldığı Yazı İşleri Müdürlüğü Odasında, Kaymakam Serdar Polat'ın sözlü saldırısına uğradı. Sabri Kesen''in içinde fotoğraf makinesi bulunan çantası da kaymakamlık görevlisi Yaşar Yiğit tarafından gasp edildi.


Marmaris'te Devletin temsil edildiği bir binada dün yaşanmasını hiç istemediğimiz ve bir makamın sahibine yakışmayacak olaylar yaşandı. Basın özgürlüğüne gölge düşüren bu saldırıyı Gündem Gazetesi olarak esefle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığını göreve davet ediyoruz. Görevi kamuoyunu bilgilendirmek, yanlışları, eksikleri hatırlatmak olan gazetecilik mesleğinin onurunu ayaklar altına alan bu çirkin saldırı ve bu saldırıyı gerçekleştiren Marmaris Kaymakamı Serdar Polat'ı, Marmarisi gerginliğe değil, sükunetin ve huzurun yaşandığı bir kent haline getirmesini bekliyoruz. Marmaris Kamuoyunu da son yıllarda kentte görev yapan basın mensuplarına yönelik saldırılar karşısında tepkisiz kalmaması gerektiği konusunda uyarıyoruz.. Kaymakamlık binasında saldırıya uğrayan Gazeteci arkadaşımız Sabri Kesen yaşanan olayları şöyle anlattı:” Kaymakamlıktan yazınız var almanız gerekiyor diye bir telefon geldi. Kaymakamlığa gittim. Yazı İşleri Müdürü Ercan Akgül'ün odasında beklerken Kaymakam A.Serdar Polat odaya geldi. Arkasından kaymakamlıkta görevli Yaşar Yiğit geldi elimdeki çantayı aldı dışarı çıktı. Daha önce yaptığım haberleri Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı'na göndermemden dolayı kaymakamlığa sürekli yazı geldiğini söyleyen Kaymakam bana söz hakkı vermeden hakaretlerine, küfürlerine başladı. Benim ağzımı burnumu kırdırmakla tehdit etti. Ben Kaymakamın makamına saygımdan odadan dışarı çıktım. Salonda Yaşar Yiğit'in elinden çantamı aldım ve yapılan hakaret ve tehditlere makama olan saygımdan Kaymakamlıktan ayrıldım.
Bu tür bir davranış ne Kaymakam'a ne de bir insana yakışmamaktadır. Ben kendisine yakıştıramadığım bu tür davranışı Kaymakam kendine yakıştırıp fiiliyata geçiriyorsa diyecek kelime bulmakta zorlanıyorum. Marmaris'in en yetkili makamında oturan Kaymakam'ın bu saatten sonra Marmaris'e ve Marmaris Yaşayanlarına vereceği hiçbir şey yoktur. Kaymakamlığa çağırıp bırakın sarı basın kartı sahibi bir gazeteciyi, vatandaşına bu tür davranışı yapıyorsa O Makamda bir dakika bile durmamalı ve hemen istifa etmeli.
Yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağım. Yazı İşleri Müdürü Ercan Akgül olaylara şahittir. Kendisi şahit olduğu bu olaylara kayıtsız kalmayı tercih edebilir. Zira Kaymakam kendisinin İTA Amiri, Sicil Amiri. Kaymakamlık personeli de Kaymakam Serdar Polat'ın koridorda arkamdan hakaretlerine şahit olmuştur. Duyan herkes sussa da ben susmayacağım. Şahit olup da susanları ise Allah'a havale ediyorum. Başıma ne türlü iş gelirse gelsin sorumlusu Marmaris Kaymakamı A.Serdar Polat'tır” dedi.

MARMARİS OLAY'A DUYARSIZ KALMADI
Olayı öğrenen gazetecilerden, Yeni Sayfa gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sadi Tonbul, Anadolu Ajansı Marmaris Muhabiri Levent Kişi, İhlas Haber Ajansı Marmaris Muhabiri Behzat Gezer, Çağdaş Marmaris Köşe Yazarı, Gökten Ulugergerli, Marmaris Tv Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Ulu,Metin Yasan, dizi çekimleri için İzmir'de bulunan Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Temel Irmak, Manşet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sabri Kesen'i arayarak geçmiş olsun dediler.

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi Marmaris İlçe Başkanı Mehmet Oktay yaptığı açıklamada:” Manşet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sabri Kesen'e yapılan bu saldırıyı doğru bulmuyoruz. Manşet Gazetesinin haberinin de doğru olduğuna inanıyoruz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Marmaris İlçe Başkanı Gürbüz Gürcoşkun ise “ Medyadan okuduğum haberler doğrultusunda Mülki amirin böyle bir harekette bulunmasını tasvip etmiyoruz. Şahsıma geçtiğimiz günlerde bu tip saldırılar ve hakaretler yapıldı. Biz herkese saldırsaydık piyasada insan kalmazdı. Olaylar karşısında herkesin sağduyulu olması, yaşadığımız kentte huzurlu bir ortam oluşturacaktır. Saldırıya uğrayan gazeteci arkadaşımız Sabri Kesen'e geçmiş olsun” dedi.

Ak Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete ise “olayla ilgili bilgi sahibi değilim. Bu yüzden açıklama yapmam doğru olmaz. Yaşanan olayların doğruluğunu araştırıp ve bilgi sahibi olduktan sonra gerek görürsem açıklama yaparım” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri