Marmaris şehitlik anıtı yarışmayla belirlenecek

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde hayata geçirilecek Cumhuriyet Şehitleri Anıt Alanı ile ilgili proje yarışması düzenlenecek.

Marmaris Ticaret Odası (MTO) tarafından projelendirilen, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk'ün destekleriyle Marmaris'te hayata geçirilecek Cumhuriyet Şehitleri Anıt Alanı ile ilgili proje yarışması düzenleneceği açıklandı. MTO toplantı salonunda Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel önderliğinde, Milli Parklar, Marmaris Belediyesi, diger oda ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı düzenlendi. 



Aktaş mevkiinde, Milli Parklar Müdürlüğü'ne ait 4 bin 600 metrekarelik alanda yapılması planlanan şehitler anıtı ve dinlenme yeri için bir araya gelen yetkililer, projeyle ilgili önerileri bir yarışma dahilinde değerlendireceklerini bildirdi. 


Yarışmanın Marmaris Ticaret Odası önderliğinde, Mimarlar Odası tarfından yürütülmesine karar verdiklerini ifade eden MTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal, cumhuriyetin bu günlere gelmesi için canını veren şehitlerin anısını yaşatmak istediklerini söyleyerek projenin Milli Parklar tarafından onaylandığını belirtti. Baysal, "1894 ile 1974 tarihleri arasında kayıtlı bulunan 111 şehidimiz var. Bunlara araştırmalarla ortaya çıkan 7 şehidimiz de eklenince ilçemizden toplamda 118 şehit verildiği ortaya çıkıyor. Yapılacak olan bu anıtta bu şehitlerimizi yaşatmak için çalışacağız. Aynı Çanakkle'de Anzakların yaptığı gibi Marmaris'te de İngilizlerin ecdatlarını anması için bir girişim içerisindeyiz. Turist pazarının yüzde 60'ından fazlası İngiliz olan ilçemiz için bu çok önemli bir girişim" dedi. 


Yarışma başvuruları ve süresi ile ilgili bilgilerin önümüzdeki günlerde açıklanacağı belirtildi.

 
GİAD’DAN ANKARA ÇIKARMASI
HALK PLAJLARI YAZA HAZIRLANIYOR
SÖĞÜT PİRİ REİS PARKI YENİLENİYOR
19 MAYIS BİR DESTANIN BAŞLANGICIDIR
MUĞLA MİLLETVEKİLİ SÜREYYA ÖNEŞ DERİCİ’DEN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA SERT ÇIKIŞ!
ÜNLÜ: DOMUZLARDAN BULAŞABİLECEK BİR KUDUZ VAKASI İLÇE TURİZMİNİ SIKINTIYA SOKAR
Muğla Milletvekili Gizem Özcan; "MUÇEV Limited Şirketi hangi yetkiyle Göcek’teki tekneleri sahilden uzaklaştırmaktadır?"
MİLLETVEKİLLERİ METE VE OTGÖZ MUĞLA-DENİZLİ-MARMARİS (KÖTEKLİ) KAVŞAĞI ÇALIŞMALARI TURİZM SEZONUNUN BAŞLAMASI NEDENİYLE KONTROLL
Hisarönülülerden Başkan Ünlü'ye 'hayırlı olsun' ziyareti
ZABITADAN YÜRÜYÜŞ YOLU DENETİMİ