Marmaris maden kenti olmasın

Türkiye'nin doğa ve tatil cennetlerinden Marmaris'in yüzölçümünün yarısında maden aranmasına izin veren ruhsatların iptali için Marmaris Belediyesi ve 10 kurumun ortaklaşa hazırlattığı pankart, ilçenin en işlek noktalarından biri olan Atatürk Meydanı'na a

Marmaris Kent Konseyi, Marmaris, Armutalan, İçmeler, Beldibi, Turunç Belediyeleri, Güney Ege Otelciler Birliği, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği, Elektrik Mühendisleri Odası ve Rehberler Derneği'nce hazırlatılan ve Atatürk Meydanı'na asılan 21 metrekarelik dev pankartta, “Dört tarafı milli parklarla kaplı yeryüzü cenneti Marmaris'i, maden şehrine dönüştürmek isteyenlere karşı çıkıyoruz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 42 ayrı noktada verdiği maden arama ruhsatlarının iptal edilmesini istiyoruz.” Yazısı yer aldı. Osmaniye köyünde bir firmanın yürüttüğü manganez madeni rezerv araştırmaları sırasında kesilen kızılçamların fotoğrafının zemin olarak kullanıldığı pankartta, kırmızı avuç içine yazılmış “ Madene Hayır” sloganı da kullanıldı.

“Mücadelemiz sonuna kadar sürecek”
Belediye Başkanı Ali Acar “İlçemizin adının madenle değil, doğal güzellikleriyle anılmasını istiyoruz. Bu güzelliği hiçbir şeye değişmeyiz. Söz konusu ruhsatların iptalini sağlamak amacıyla yasal çerçeveler içerisinde sonuna kadar mücadele etmeye kararlıyız” şeklinde konuştu.

SCOOTER SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN YENİ GİRİŞİM
Başkan Aras; “Muğla Turizm Araştırma ve Strateji Geliştirme Platformu Kuruyoruz”
Aras, “İçme Suyu Sorunlarının Giderilmesi İçin Projelerimiz Hazır"
Muğla Milletvekili Gizem Özcan; "Değirmenbaşı Konaklamasız Orman Parkı Fethiye Belediyesi'ne devredilmelidir"
OYUNCUSUZ AFİŞ ÇIKTI
MUĞLA GAZETECİLER CEMİYETİ MUĞLA’DA BİR DİZİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ
100 Yıllık Hasret Büyükşehir İle Sona Eriyor
ÜNLÜ: KARAR SÜRECİNDE BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ
Muğla’da Huzur ve Güvenlik Toplantısı Yapıldı
HIDIRELLEZ’E COŞKULU KUTLAMA