TEMEL IRMAK/MARMARİS
Marmaris Özürlüler Derneği Başkanı Ayhan Dursun ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Marmaris Belediye Başkanı M. Ali Acar’ı ziyaret etmek için geldikleri, Marmaris Belediyesine girmekte zorluk çektiler. Belediye çalışanların yardımıyla, belediyenin birinci katında hazırlanan yerde, Başkan Acar’la görüştüler.
Gazetemizin 7 Aralık 2012 günkü sayısında manşet verilen “ENGELLİ KİM?” adlı haberimizde; “Marmaris Belediyesi önüne kadar gelip, su parasını yatırabilmek, ya da belediyenin danışmasına kadar bile ulaşabilmek için, tekerlekli sandalyesi ile kendisine yardımcı olacak 2 kişi bekleyen, engelliler mi? Yoksa 8 yıldır bu konuyu halledemeyen yerel iktidarın başı olan Belediye Başkanı ve onu topluma karşı sorumlu oldukları her konuda uyarma görevini yerine getirmeyen Belediye Meclisi'nin tüm üyeleri mi?
Artık yasanın emrettiği düzenlemelerin Marmaris’te de, en kısa zamanda yapılacağını umut ediyor ve yerel yönetimin yaşama saygılı, yaşama engel koymayan bir tutum içerisinde olmasını bekliyoruz diyen engellilerimizin, dileklerinin gerçekleşmesini temenni ediyoruz” demiştik.
Marmaris Belediyesinin Engelli vatandaşlarımızın Belediyeye rahat girip çıkabilmeleri için bir çalışma olup olmadığı yönünde hala bir açıklamada yapılmadı.
Dün akşam saatlerinde gerçekleşen ziyareti Gazetemizin Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Temel Irmak’tan başka izleyen gazeteci ve muhabirlerin olmaması ise dikkat çekiciydi.
Marmaris Belediye Başkanı M. Ali Acar, Marmaris Özürlüler Derneği Başkanı Ayhan Dursun ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle tek tek izlenmesi, özürlülerin sorunlarını bildiğini ellerinden gelenleri yaptıklarını belirti.