Marmaris Belediyesinden, İçmeler’deki Çalışmaya İstinaden Açıklama

Tarım ve Orman Bakanlığı 16.09.2020 tarih ve 2245990 sayılı yazı ile Marmaris Milli Park sınırları içindeki 7.078,55 m2 yüzölçümüne sahip alana halk plajı olarak değerlendirilmek amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis etmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

Tarım ve Orman Bakanlığı 16.09.2020 tarih ve 2245990 sayılı yazı ile Marmaris Milli Park sınırları içindeki 7.078,55 m2 yüzölçümüne sahip alana halk plajı olarak değerlendirilmek amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis etmiştir.

Tarım ve Orman Bakanlığı 18.09.2020 tarih ve 2614788 sayılı yazı ile Marmaris Milli Park sınırları içindeki 7.078,55 m2 yüzölçümüne sahip alana ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğünün yer teslim tutanağı düzenlenmesini talep etmiştir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 07.12.2020 tarih ve 932302 sayılı yazı ile Belediyemize İmar Kanunun 26. Maddesine istinaden Ücretsiz Halk Plajına yapı ruhsatı düzenlenmesi için talepte bulunmuştur. Yapılan incelemeler doğrultusunda halk plajına hizmet edecek tamamlayıcı birimler İmar Kanunun 26. Maddesine istinaden “Kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılacak veya yaptırılacak yapılara, imar planlarında o maksada tahsis edilmiş olmak, plan ve mevzuata aykırı olmamak üzere mimari, statik, tesisat ve her türlü fenni mesuliyeti bu kamu kurum ve kuruluşlarınca üstlenilmesi ve mülkiyetin belgelenmesi kaydıyla avan projeye göre ruhsat verilir”  denildiğinden inşaat ruhsatı düzenlenmiştir.

Söz konusu çalışmanın belediye tarafından yapıldığına dair oluşan algı yanlıştır. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yapılan tahsisin neticesinde oluşan bu düzenlemeye göre belediyemiz bakanlıktan gelen talebe ve imar kanununa göre ruhsat düzenlemiştir. Çalışma tamamen Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın uhdesindedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HIDIRELLEZ’E COŞKULU KUTLAMA
Milletvekili Özcan’dan İztuzu Tepkisi: “Hangi Mevzuata Dayanarak Muçev adlı Şirket İhaleye Çıkıyor?”
HIDIRELLEZ’E FARKLI KUTLAMA
18.BODRUM UÇURTMA FESTİVALİ 12 MAYIS PAZAR GÜMBET DEĞİRMENLERDE…
BAŞKAN ÜNLÜ HAFTA SONU DA SAHADAYDI
Marmaris Genç İş İnsanları Derneği’nde Faik Caner Torunoğulları Dönemi
MUĞLA MİLLETVEKİLİ SÜREYYA ÖNEŞ DERİCİ’DEN ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞINA SERT ÇIKIŞ!
Ahmet Aras; ‘Ormanların Korunması Hepimizin Görevi’
MGC görev dağılımı yaptı
Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği'nden Anlamlı Etkinlik