Mahkeme kararıyla çıkarılabildi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde belediye tarafından park yapılmak istenen ''tekne çekek yeri'' ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

A.A muhabirinin aldığı bilgiye göre, Marmaris Belediye Meclisi, geçen yıl imar planlarında yeşil alan olarak görünen Ilıcak mevkisinde bulunan tekne çekek yerine park yapılması yönünde karar alarak, teknelerin bakımının yapıldığı yerin boşaltılmasını istedi.

Marmaris Belediyesi, yaklaşık bir yıl önce alınarak tebliğ edilen bu karara uyulmamasının ardından yaptığı son tebligatta, teknelerin 15 gün içinde alandan çıkarılması uyarısında bulundu.

-YAT MAHKEME KARARIYLA 20 METRE İLERLEDİ-

Çekek yerinde iki hafta önce Muhsin Kaptan isimli ahşap guletin karaya alındığı bilgisini alan Marmaris Belediyesi Zabıta Ekipleri, tekneyi çeken kızağın önünü iş makineleriyle kapattı. Yarısına kadar karaya çıkartılabilen yatın batma tehlikesi geçirdiği için acil olarak karaya çekilmesi gerektiğini iddia eden çekek yeri yetkilileri ile zabıta arasında tartışma yaşandı.
Çekek yerinin sahibi Halil Türkmen, Marmaris Sulh Hukuk Mahkemesine başvurarak yatın tamiratının yapılabilmesi için karaya alınmasına izin verilmesi talebinde bulundu. Türkmen'in talebini görüşen mahkeme, yatın bakım ve onarımının ivedilikle yapılarak denize indirilmesi için tedbir kararı verdi.
Mahkemenin kararı üzerine iş makinelerini çeken zabıta ekipleri yatın 20 metre kadar karaya alınmasına izin verdikten sonra tekrar önünü kapattı.
Yatın çekilmesine izin verildiği yerde tamiratının yapılamayacağını ileri süren çekek yeri yetkilisi Hüseyin Tükmen, ''bilirkişi yapmış olduğu inceleme sonunda yatın hasarlı olduğunu tespit etti. Yatı uygun bir yere almamız gerekiyor. Zabıta 'orası olmaz burası olur' diyor. Bundan dolayı anlaşamıyoruz'' dedi.

Yatın çekildiği yerin beton zemin olduğu için çalışma yapmalarına engel olduğunu ifade eden Türkmen, bekleyişlerinin sürdüğünü söyledi.
Zabıta görevlileri ise belediyenin kararına tepki gösteren teknecilerin, yatla çekek yerinin girişini kapatarak zabıta araçlarının girmesine engel olmak istediğini ileri sürdü.

Bu arada, Marmaris Belediyesinden yapılan açıklamada, Marmaris Sulh Hukuk Mahkemesinin verdiği karara itiraz edilerek bir üst mahkeme olan Muğla İdare Mahkemesine başvurulduğu kaydedildi.
Çekek yerinin boşaltılması için verilen sürenin dolmasının ardından teknelerin belediye tarafından alandan çıkarılacağı öğrenildi.

Ali Zağlı, Genel Sekreter Yardımcılığına getirildi
Fatih Ürek Yepyeni Formatla Ekranlara Dönüyor
O YAZIYOR, İNSANLAR YAŞIYOR
Ordulular Derneği'nden Başkan Ünlü’ye 'hayırlı olsun' ziyareti
HOLLANDALI DOSTLARDAN MARMARİS’E FİDAN BAĞIŞI
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN 1 MAYIS MESAJI
KAYMAKAM KAYA’DAN İADE-İ ZİYARET
Başkan Aras’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı
MURAT KANAR MÜZİĞİNDE İNCİ TANELERİ ETKİSİ
Başkan Topuz: 1 Mayıs sadece bir bayram değil, aynı zamanda hak mücadelesinin de temsil günüdür