Listesine ağır isimleri topluyor

MHP Marmaris Belediye Başkan Adayı Cemalettin Özdemir siyasi çalışmalarına hız verdi. Diğer adaylara göre birkaç adım önde çalışmalarını götüren Özdemir'in listeside şekillenmeye başladı.

Marmaris Belediyesi'nde 15 yıl Başkan Yardımcılığı yapmış Mustafa Kara Özdemir'in listesinde birinci sıradan yer alacak.

MHP Marmaris Belediye Başkan Adayı Cemalettin Özdemir siyasi çalışmalarına hız verdi. Diğer adaylara göre birkaç adım önde çalışmalarını götüren Özdemir'in listeside şekillenmeye başladı. Marmaris Belediyesi'nde 15 yıl Başkan Yardımcılığı yapmış Mustafa Kara Özdemir'in listesinde birinci sıradan yer alacak.

Adaylık açıklamasının ardından televizyon programına katılan ve projelerini açıklayan Özdemir seçim ofisinide açmak üzere. Daha bazı partilerin adaylarının bile belli olmadığı yerel seçimler öncesinde Özdemir rakiplerine göre baya bir yol katetti. Listeside yavaş yavaş şekillenmeye başlayan Özdemir bir taraftan da nezaket ziyaretlerini sürdürüyor. Marmarislilerin yakından tanıdığı isim olan Mustafa Kara'yı listesinin başına getiren Özdemir daha birçok isimle yakında kamuoyunun önüne çıkacak.

Özdemir oy avcılığı adına uygulanması mümkün olamayacak hayali projelerle halkın önüne gitmeyeceğini her kesimin bir şekilde desteğini alarak uygulanabilir projelerin peşinde olduğunun belirterek Marmaris sakinlerinin Kaymakamlığı döneminde kendisi hakkında kafalarında oluşturdukları güvenilirlik imajını pekiştirdi.

Marmaris'te CHP hariç Tüm partilerin belediye başkan adayları belirlendi. CHP'nin mevcut başkan Ali Acar'ın yeniden aday göstereceği güçlü bir ihtimal. Bilindiği üzere DP, DSP ve MHP adaylarını hatalar öncesinden açıklayarak çalışmalara başladılar.

Çalışmalarının süratle sürdüren adaylardan biride MHP'den Marmaris belediye başkanı adaylığı haftalar öncesinden açıklanan Cemalettin Özdemir, kamu kurum ve kuruluşlara nezaket ziyaretlerini de sürdürüyor.

Marmaris Eski kaymakamı Cemalettin Özdemir, seçim çalışmalarını gazetecilere verdiği bir resepsiyonla başlatmış ardından Kanal 48 de Kemal Aküzüm'ün iki saatlik 'yansımalar' programında ayrıntılı olarak Marmaris'te nasıl bir belediye yönetimi düşündüğünü daha önce ifade etmişti.

Burada Özdemir oy avcılığı adına uygulanması mümkün olamayacak hayali projelerle halkın önüne gitmeyeceğini her kesimin bir şekilde desteğini alarak uygulanabilir projelerin peşinde olduğunun belirterek Marmaris sakinlerinin Kaymakamlığı döneminde kendisi hakkında kafalarında oluşturdukları güvenilirlik imajını pekiştirdi.

Marmaris Ulusal Egemenlik Caddesi üzerinde Garanti Bankası bitişiğinde bir seçim ofisi de açan Özdemir diğer adaylara göre çalışmalarını bir adım önde götürüyor.

Özdemir propaganda süreci boyunca çalışmalarının kavgacı bir üslup üzerine değil, bütünleştirici ve hoşgörü ekseni üzerine kuracağını her konuşmasında ortaya koyuyor

Özdemir gazetemize yaptığı açıklamada yönetim anlayışını şu sözlerle dile getirdi: “Eğer Marmaris halkı bize Belediye başkanlığı vizesi verirse biz enkaz edebiyatı yapmadan eski yönetime teşekkür edeceğiz. Onların doğru uygulamalarını alıp büyüteceğiz eksik yanlış uygulamalarını da ortadan kaldıracağız. Yani önümüze çıkan sorunları geçmiş yönetimin zaafları diyerek sıyrılmayacağız. Çözüm üreteceğiz”

Seçim çalışmaları esnasında basına verdiği demeçlerde TV konuşmalarında Özdemir'in en çok vurgu yaptığı konu ise Belediye kurumu ile Marmaris halkının ilişkisi üzerinde odaklandı. Mevcut yönetimin belediye ile halk arasındaki ipleri zayıflattığı görüşünde olan Özdemir, bu iplerin yeniden güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Özdemir'in Kanal 48'de Kemal Aküzüm'ün 'yanımsalar' programında konuya ilişkin olarak söyledikleri oldukça dikkat çekici Şöyle diyor Özdemir:

“Ben yerel yönetimin asli görevi olan hizmet sunumunda ortaya çıkan tüm olumsuzlukları yok edeceğim. Bakın “azaltacağım” demiyorum yok edeceğim. Bunun için bana yasalar her türlü olanağı sağlıyor gerekli olan tek şey adil biçimde bir profesyonel yönetim Bu irade ve yeteneğinde bende olduğunu düşünüyorum.

Belediyeyi her şeyden önce vatandaşın güveneceği kurum haline getirmek öncelikli işimiz olacak. Halk belediyesinden kaçan değil, onu kendi evi gibi görecek sıkıntıya düştüğünde sığınacağı yer olarak görecek belediyeyi Bakın vatandaşın yerel yönetimden istek ve talepleri için verdikleri dilekçelerin hali ortada. Yasak olarak verilen dilekçeler en geç bir ay için cevaplanmak zorunda ama 25 gün bekletilip kayda girmeyen dilekçeler var. Ondan sonrada senin dilekçene cevap vermek için yasal süre henüz başlamamış deniyor. İşte biz bunun önüne gececeğiz. Biz bu talepleri asla uzatmayacağız en hızlı şekilde vatandaşın talebine cevap vereceğiz”

Çalışmalarının dur durak bilmeden sürdüren Cemalettin Özdemir Marmaris belediye başkanlığı için kimsenin kefilliğine ihtiyaç duymadığını özellikle vurguluyor ve ekliyor: “en büyük kefil kaymakamlığım döneminde yaptıklarımdır”

Ordulular Derneği'nden Başkan Ünlü’ye 'hayırlı olsun' ziyareti
HOLLANDALI DOSTLARDAN MARMARİS’E FİDAN BAĞIŞI
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN 1 MAYIS MESAJI
KAYMAKAM KAYA’DAN İADE-İ ZİYARET
Başkan Aras’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı
MURAT KANAR MÜZİĞİNDE İNCİ TANELERİ ETKİSİ
Başkan Topuz: 1 Mayıs sadece bir bayram değil, aynı zamanda hak mücadelesinin de temsil günüdür
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN TEDBİR RİCASI
HOLLANDA KRALI DOĞUM GÜNÜ MARMARİS’TE KUTLANDI
Deniz Turizmi Çalıştayı, Marmaris’te yapıldı