Ligin mütevazı ekibinin gözü yükseklerde

Beko Basketbol Ligi'nde ilk yılında düşük bütçeli kadrosuyla mücadele eden Uşak Sportif, ilk 17 haftalık periyodu 6. sırada tamamladı- Kulüp Başkanı Sağıroğlu:"Biz sportif başarıyı perçinleyip Avrupa'nın büyük takımlarını Uşak'a getirmeyi hede

SONER KILINÇ - Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Uşak Sportif'in kulüp başkanı Serdar Sağıroğlu, "Biz sportif başarıyı perçinleyip Avrupa'nın büyük takımlarını Uşak'a getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Uşak Sportif Kulübü Başkanı Serdar Sağıroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beko Basketbol Ligi'ndeki düşük bütçeli üç takımından biri olduklarını, buna rağmen 17 haftada aldıkları 27 puanla 6. sırada yer aldıklarını söyledi. Sportif başarının devam etmesi için sponsor bulmak zorunda olduklarını kaydeden Sağıroğlu, "İlk senemiz olmasına rağmen sportif olarak çok iyi bir performans sergiledik. Önemli galibiyetler aldık. Deplasmanda iyi takımları yendik. Lig başladığında ilk hedefimiz ligde kalmaktı, şu an bunu neredeyse garantiledik. Artık play-off'u koşuyoruz" dedi.

- "Bir oyuncunun maliyetine takım oluşturduk"

Sağıroğlu, ligde bütçeleri çok yüksek takımların bulunduğunu, kendilerinin takımı 3 milyon liraya kurduğunu belirterek, "Bugün ligde oynayan bazı oyuncuların maliyetleri ortada. Biz bir tek oyuncunun maliyetine koca bir takım kurduk. Çünkü paramız yoktu. Lİgde 17 hafta geride kaldı 6. sıradayız. Bizden çok daha büyük bütçelere sahip takımların üstündeyiz" diye konuştu.

- "Barcelona'dan sonra biz tek kaldık"

Bugüne kadar 8 sponsorluk görüşmesi yaptıklarını ancak bunlardan olumlu sonuç alamadıklarını kaydeden Sağıroğlu, ligi bitirebilmek için 1 milyon 200 bin liraya ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Sağıroğlu, ligde hemen hemen her ekibin bir sponsorunun olduğunu, sponsoru olmayan takımların da kurum desteği aldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bildiğim kadarıyla sadece Türkiye'nin değil Avrupa ülkelerinde birinci liglerde mücadele eden ve sponsoru bulunmayan tek basketbol takımı biziz. İspanya'da sponsoruz giden Barcelona vardı, bir de biz. Barcelona sponsor kabul etti ancak biz ne yazık ki sponsor bulamadık. Barcelona bizi yalnız bıraktı. Biz sportif başarıyı perçinleyip Avrupa'nın büyük takımlarını Uşak'a getirmeyi hedefliyoruz. Ancak bunun için para bulmamız lazım. Parayla saadet olmuyor ancak parasız da olmuyor. Gittiğimiz bir çok şirket sponsorluk anlamında bize destek vermeyeceklerini söylediler. Çünkü biz küçük bir Anadolu ilinin takımıyız. Yönetimle takım birbirine kenetlenmiş şekilde. Başarının sırrı bu olsa gerek. Herkes anlayışlı. Oyuncu maaşlarını öderken gecikmelerimiz oluyor. Zamanında ödeyemedik bugüne kadar hiç. Ancak hepsini ödedik. bu güne kadar iki firmadan forma reklamı aldık. Bunun dışında maç gelirlerinin dışında bir gelir elde etmedik. Ancak borcumuz da yok."

- "2 milyon 250 bin lira reklam değeri ürettik"

Yönetim olarak başarılı olamadıklarını, takıma sponsor bulamamaları halinde ilerleyen dönemde sorunların artacağını kaydeden Sağıroğlu, "Bağımsız kuruluşlar Uşak Sportif'in 6 ayda ürettiği reklamın değerinin 2 milyon 250 bin lira olduğunu söylüyor. Bunu biz söylemiyoruz. Buna rağmen bir ana sponsor bulamadık. Kısa vadeli planlar yapmıyoruz. İyi bir sponsorla 5 yıllık planlar yapıyoruz. Amacımız milli takıma oyuncu çıkartmak, Avrupa kupalarında başarılı olmak. Uşak takımına sahip çıkmalı. Uşak deyince akla artık ilk gelen basketbol. Kentimizin tanıtımı için basketbol çok iyi bir fırsat" ifadelerini kullandı.

- "Bizimle yürüyecek yürekli bir firma arıyoruz"

Başantrenör Ozan Bulkaz da teknik ekip olarak sadece saha içine yoğunlaştığını belirterek, şunları kaydetti:

"Uşak bize destek olsun Avrupa takımlarını kente getirip yenelim. Biz var gücümüzle çalışıyoruz. kentimize yeni bir salon yapılması gerekli. Acil olarak sponsor bulunmalı. Ancak biz bu sorunlarla uğraşırsak sahada başarılı olamayız. Ben ve oyuncularım sadece basketbol düşünmeliyiz. milli takıma oyuncu vereceğimiz günlerde gelecek. Bizimle yürüyecek yürekli firmalara ihtiyacımız var."

Muhabir: Soner Kılınç
Yayınlayan: Ülkü P. Karakuş

BAŞKAN ÜNLÜ’DEN TEDBİR RİCASI
HOLLANDA KRALI DOĞUM GÜNÜ MARMARİS’TE KUTLANDI
Deniz Turizmi Çalıştayı, Marmaris’te yapıldı
Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands Başkan Ünlü'yü ziyaret etti
BAŞKAN ÜNLÜ HALKIN İÇİNDE PAZAR MESAİSİNDEYDİ!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Turnuvası düzenlendi
Otogar Yolunda İkinci Etap Çalışmaları Devam Ediyor
NAZAN ÖNCEL TÜRKİYE TURNESİNİN STARTINI VERDİ
ÇEKİN YENER'DEN DEVLERİN AŞKI
MARMARİS KADIN CİNAYETİYLE ÇALKALANIYOR!..