Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü gölet yapımlarına devam ediyor

(Fotoğraflı)

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınlarında su temini için elzem görülen su göletlerinin yapımına devam ediliyor.

Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, yaptığı açıklamada, 2012 yılına kadar Orman İdaresi tarafından yapılan 18 gölet, 24 havuz ve 3 su toplama çukuru yapıldığını bildirdi.

Geçen yıl, bir ilkin gerçekleştirildiğini ve yılda 9 adet su toplama çukurunun inşa edildiğini belirten Eryiğit, şunları kaydetti:

"Bu yıl da yine ihtiyaç duyulan yangına hassas mıntıkalarda 9 su toplama çukuru yapımı gerçekleştirilmektedir.Yaşanan küresel ısınma ve yağışların azalması sebebiyle her geçen gün orman yangını riskinin daha da arttığı günümüzde, muhtemel çıkabilecek olan orman yangınlarında su toplama çukuru ve göletler önemli rol oynuyor. Yapılan su toplama çukurlarının konumu, helikopterlerin etkili kullanımını sağlamak, yangına müdahale sürelerini kısaltmak maksadıyla bölgedeki özellikle kızılçam sahalarını yangınlara karşı etkin olarak korunmasında büyük önem arz ediyor. Bu sebeple yangına hassas olan Karadona Orman İşletme Şefliği, Yeni Kent Beldesi Gölcük mevkisinde bu yıl yapımı başlanan su toplama çukuru, bin 200 ton kapasitesine sahip olup, çok yakında hizmete girecek."

Muhabir: Hadi Şengül
Yayınlayan: Mürsel Çetin

Muğla Milletvekili Gizem Özcan: Avukat İçin de Adalet!
BAŞKAN ÜNLÜ SANAYİ SİTESİ’NDE İNCELEME BULUNDU
MKSF’24 11 MAYIS’TA BAŞLIYOR
BAŞKAN ÜNLÜ: EMEKLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM
Marmaris Genç İş insanları Derneği'nin Yeni Ofisi Hizmete Açıldı
Hasan Yaylalı Güven Tazeledi
Marmaris’te 7 Kadın muhtar görev yapıyor
Prof. Dr. Ümit Özdağ, Ankara Ulus Hali’nde bulunan Et ve Süt Kurumu’na gitti
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN ZİYARET TURU
BAŞKAN ÜNLÜ HALK GÜNÜ’NE KATILDI