Küllerinden doğdu

Türkiye'nin en yeşil köşelerinden Marmaris'te, 1996 ve 1997 yıllarında çıkan yangınlarda kül olan yaklaşık 10 bin hektarlık ormanlık alan, yeniden yeşillendi. Söz konusu alanın önemli bir bölümünün yanan ağaçların tohumlarından filizlendiği öğrenildi

Marmaris'in Çetibeli, Makldersi ve Okluk Koyu mevkilerinde 1996 ve 1997 yıllarında çıkan yangınlarda toplamda yaklaşık 10 bin hektar kızılçam ormanı kül oldu. 1996'daki 8 bin 100 hektarlık alanda etkili olan Çetibeli'ndeki yangının ardından, vatandaş, devlet el ele verdi ülke çapında kampanyalar başlatıldı.
Ağaçlandırma çalışması yapıldı, ancak yanan alanların önemli bir bölümü kendiliğinden yeşerdi. 300 derece sıcağa kadar dayanıklı olan kızılçam tohumları, küllerin altında çimlendi, filizlendi.  Yanan alanların 20 yıl önceki ve şimdiki fotoğraflarını gösteren Marmaris Orman İşletme Müdürü Hakan Zeybek, “1968'den bu yana yanan alanların her metrekaresinde ağaçlandırma çalışması yapılmıştır. Zaten, Kanun gereği yanan alanlarda en geç bir yıl içinde yeniden ağaçlandırma çalışmalarına başlanması gerekiyor” dedi.
 
ERKEN İHBAR ÇOK ÖNEMLİ
Hakan Zeybek, yangından sonra yapılan çalışmalardan çok, yangın öncesi alınan önlemlerin, ve toplumun herkesiminin duyarlılığının, özellikle de erken ihbarın, erken müdahalenin daha önemli olduğuna vurgu yaptı. Zeybek şu sözlerle vatandaşlara çağrı yaptı: “Yangınlara erken müdahale kadar, erken ihbar da çok önemli. Vatandaşlardan,  ormanlık alanlarda en ufak bir duman dahi görseler vakit kaybetmeden Alo 177'yi aramalarını istiyoruz.” (Ender TÜRKKAN)
 
SCOOTER SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN YENİ GİRİŞİM
Başkan Aras; “Muğla Turizm Araştırma ve Strateji Geliştirme Platformu Kuruyoruz”
Aras, “İçme Suyu Sorunlarının Giderilmesi İçin Projelerimiz Hazır"
Muğla Milletvekili Gizem Özcan; "Değirmenbaşı Konaklamasız Orman Parkı Fethiye Belediyesi'ne devredilmelidir"
OYUNCUSUZ AFİŞ ÇIKTI
MUĞLA GAZETECİLER CEMİYETİ MUĞLA’DA BİR DİZİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ
100 Yıllık Hasret Büyükşehir İle Sona Eriyor
ÜNLÜ: KARAR SÜRECİNDE BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ
Muğla’da Huzur ve Güvenlik Toplantısı Yapıldı
HIDIRELLEZ’E COŞKULU KUTLAMA