"Krallardan Efelere Salihli" Sempozyumu

MANİSA Manisa'nın Salihli ilçesinde "Krallardan Efelere Salihli" sempozyumu düzenlendi.

MANİSA Manisa'nın Salihli ilçesinde "Krallardan Efelere Salihli" sempozyumu düzenlendi.

Zafer Keskiner Tiyatro Salonu'ndaki sempozyumun son oturumunda ilçenin tarihinin değerlendirildiği 70'ten fazla bildiri yayımlandı.

Sempozyumda, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Meltem Önder, 1955-1960 yılları arasındaki Yeni Asır ve Ege Ekspres Gazeteleri'nde yer alan Salihli haberlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Önder, 5 Eylül 1922 tarihinde düşman işgalinden kurtulan Salihli'nin, Cumhuriyet'in ilanı ile tüm Türkiye'de başlayan yeniden yapılanmanın bir sonucu olarak 10 yıllık dönemde büyük bir gelişme gösterdiğini, özellikle 1950'li yıllardan itibaren başlayan nüfus artışının, kentin siyasi ekonomik ve toplumsal yapısını şekillendirdiğini kaydetti.

Salihli Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği, iki gün süren sempozyuma, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ve CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz de katıldı.

Muhabir: Çetin Karabıyık / Mustafa Yıldırım

Yayıncı: Mehmet Güldaş

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri