Köpeklere özel kum havuzu

Muğla'nın Marmaris ilçesi Armutalan Beldesi'nde belediye, köpeklerin ihtiyaçlarını gidermesi için kum havuzu yaptı.

Vatandaşlar ise yapılan hizmetten oldukça memnun olduğu gözlendi. Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, bundan sonra köpeğini orta yere pisleten vatandaşlara yasal işlem yapılacağını söyledi.

Her sabah Zeyna isimli köpeğini gezdirmeye çıkan Füsun Terzi kum havuzunun hijyenik olduğunu belirterek bu hizmetinden dolayı belediyeye teşekkür etti. Fisun Terzi "Biz hayvan sahipleri adına güzel bir ortam oluşturulmuş. Dışarılarda köpeklerin pisletmesi sağlık, hijyen ve görünüm açısından çirkin bir durumdu. Ancak belediyenin bu hizmeti çok güzel bundan sonra köpeklerimiz ihtiyaçlarını sağlıklı bir şekilde yapacak" dedi.
Keş isimli köpeğini gezdiren 20 yaşındaki Sahir Tosun adlı vatandaş da kum havuzu yapılmadan önce köpeğinin pisliğini eliyle temizlediğini söyleyerek "Her gün köpeğimi gezdiriyorum. Köpeğim kum havuzunda ihtiyaçlarını gideriyor. İhtiyaçlarını kum havuzunda gidermesi aynı zamanda sağlıklı. Daha önce köpeğimi ihtiyacı için dağ yoluna çıkarıyorduk Yada kendimiz temizliyorduk. Kum havuzunun yapılmasından memnunum belediyenin bu hizmeti çok güzel" ifadesini kullandı.

Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü kurallara uymayanlara 100 il 150 YTL arasında para cezasının uygulanacağını belirterek "Şu yaptığımız uygulama ile en azından hayvanlarını sokakta dolaştırırken bu tür ihtiyaçlarını giderebileceği kum havuzlarını özellikle çocuk park alanlarına yaptık sağlıklı ve hijyenik olabilmesi için. Kurallara uymayanlara Kabahatler Yasasına göre100 ile 150 YTL arasında ceza işlem uygulanacaktır. Ancak bizim öncelikli amacımız vatandaşlarımızın bilinçlenerek bu konuda duyarlı olmasıdır" dedi.

Marmaris Belediyesi Spor Kulübü'nden Başkan Ünlü’ye 'hayırlı olsun' ziyareti
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN GECE DENETİMİ
BÜYÜKELÇİ MORRİS’TEN ÜNLÜ’YE ZİYARET
Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi’nden Başkan Aras’a Ziyaret
Can dostlar İçin Acil Müdahale Aracı Yollarda
Başkan Aras; “Muğla Turizm Araştırma ve Strateji Geliştirme Platformu Kuruyoruz”
MUCİZE ÇOCUK YELDA BAŞARAN
Hakan Berk: Türkiye'nin Sanatçısı ve Siyasi Arenada Ses Getiren Şarkısı!
SCOOTER SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN YENİ GİRİŞİM
Başkan Aras; “Muğla Turizm Araştırma ve Strateji Geliştirme Platformu Kuruyoruz”