Kent Konseyinden Cumhuriyet Balosu

Marmaris Kent Konseyi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, Marmaris Belediyesi Çok Amaçlı Salon’da, Cumhuriyetimizin 96’ıncı yılını onurlandırmak için “Cumhuriyet Balosu” düzenledi.

Marmaris Belediyesi Kent Konseyi tarafından düzenlenen ve Kale Kültür Sanat Derneği ve Marmaris Musiki Derneği kadın korosunun sahne aldığı geceye yoğun katılım oldu. Geceye CHP İlçe Başkanı Fatma Gebeş Çimen, Marmaris Belediye Başkan Yardımcıları Burak Demirtaş ve İhsan Öztürk, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Saygı duruşu İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan balonun açılış konuşmasını Marmaris Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi Ruken Gürkan yaptı. Gürkan, “ Bilindiği gibi büyük Atatürk’ün önderliğinde tüm imkansızlıklara rağmen, büyük kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşı zaferle sonuçlanmıştır. Bu zafer tarihimizin en büyük dönüm noktasından biridir. Cumhuriyet rejimi, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin temel kaynağı olmuştur.  29 Ekim 1923 sadece cumhuriyetin değil, umudun ve var olmanın yıl dönümüdür. Devlet yönetimi kişilerin eline bırakılamaz. Cumhuriyetle milletin bütün bireyleri yönetime katılabilir ve söz sahibi olabilir. Çünkü cumhuriyet yönetiminde bütün vatandaşlar eşit haklara sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi rahmet anıyorum” dedi.
 
Daha sonra  Kale Kültür Sanat Derneği ve Marmaris Musiki Derneği Kadın Korosu tarafından Şef Nilgün Kale eşliğinde Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Baloya katılan davetlilerde şarkılara hep birlikte eşlik etti. Gecenin kapanışı ise Hikmet Akçelik tango eşliğinde Fikrimin İnce gülü şarkısı seslendirildi.
MUĞLA GAZETECİLER CEMİYETİ MUĞLA’DA BİR DİZİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ
100 Yıllık Hasret Büyükşehir İle Sona Eriyor
ÜNLÜ: KARAR SÜRECİNDE BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ
Muğla’da Huzur ve Güvenlik Toplantısı Yapıldı
HIDIRELLEZ’E COŞKULU KUTLAMA
Milletvekili Özcan’dan İztuzu Tepkisi: “Hangi Mevzuata Dayanarak Muçev adlı Şirket İhaleye Çıkıyor?”
HIDIRELLEZ’E FARKLI KUTLAMA
18.BODRUM UÇURTMA FESTİVALİ 12 MAYIS PAZAR GÜMBET DEĞİRMENLERDE…
BAŞKAN ÜNLÜ HAFTA SONU DA SAHADAYDI
Marmaris Genç İş İnsanları Derneği’nde Faik Caner Torunoğulları Dönemi