Kene sezonuna dikkat!

Yazın gelmesiyle birlikte kene korkusu başlarken uzmanlar, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına yönelik alarma geçti. Uzmanlar özellikle pikniğe giden, tarlada çalışan ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşları uyarırken, keneden korunma yollarına dikk

Yazın gelmesiyle birlikte kene korkusu başlarken uzmanlar, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına yönelik alarma geçti. Uzmanlar özellikle pikniğe giden, tarlada çalışan ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşları uyarırken, keneden korunma yollarına dikkat çekiyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte yazın korkulu rüyası kene, yine gündemde yerini aldı. Uzmanlar keneye karşı uyarırken, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarının görülmeye başlandığına dikkat çekti. Özellikle yaz aylarıyla birlikte piknik sezonunu açan vatandaşlara, tarla ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilere yönelik uyarılarda bulunuldu.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşine karşı uzmanlar uyardı…

Kenenin vücuda teması olduğunda ve ısırdığında Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi belirtilerinin ortaya çıkmasında, ortalama 2 – 3 günlük bir kuluçka zamanı var. Hastalığın ilk belirtileri olarak iştahsızlık, baş ağrısı, yüksek ateş, kusma ve bazen ishal şikâyetleri görülür. Belirtiler fark edildiği anda kene tedavisi için hastanelere ulaşılmadır. Gerekli önlem alınmadığında ise ölüme götüren sonuçlarla karşılaşılabilir.

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin de kene gündemine ilişkin kırsal bölgede hayvancılıkla uğraşan vatandaşları uyarırken, her akşam vücutlarını kontrol etmeleri gerektiğini açıkladı. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ile ilgili bir heyet oluşturduklarını ve uzun süredir bu konu üzerinde çalıştıklarını kaydeden Dr. Cihan Tekin, Erciyes Üniversitesi’nin 7 – 8 senedir sürdürdükleri aşı çalışmalarına devam ettiğini,  Kırım-Kongo aşısını üreten ilk ülke olma yolunda ilerlediğimizi vurguladı.

BAŞKAN ÜNLÜ HAFTA SONU DA SAHADAYDI
Marmaris Genç İş İnsanları Derneği’nde Faik Caner Torunoğulları Dönemi
MUĞLA MİLLETVEKİLİ SÜREYYA ÖNEŞ DERİCİ’DEN ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞINA SERT ÇIKIŞ!
Ahmet Aras; ‘Ormanların Korunması Hepimizin Görevi’
MGC görev dağılımı yaptı
Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği'nden Anlamlı Etkinlik
Marmaris Belediye Meclisinde atama kararları onaylandı
UKRAYNALI KONSOLOS’TAN BAŞKAN ÜNLÜ’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
ÜNLÜ: ÖZVERİNİZ İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM
MARMARİS MAHALLELERİNİN SORUNLARI YERİNDE TESPİT EDİLİYOR