Kayra Halkının Gizemini Çözecekler

Ege Üniversitesi (Eü) ile Almanya Würzburg Üniversitesi, İlk Defa Ortak Bir Arkeoloji Projesinde İşbirliği Yapacak. Dört Yıl Önce Başlayan ve Adını Muğla'nın Marmaris İlçesine Bağlı Hisarönü Köyündeki "Bybassos" İsimli Ören Yerinden Alan Proje, Türk, Alma

Ege Üniversitesi (EÜ) ile Almanya Würzburg Üniversitesi, ilk defa ortak bir arkeoloji projesinde işbirliği yapacak. Dört yıl önce başlayan ve adını Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Hisarönü köyündeki "Bybassos" isimli ören yerinden alan proje, Türk, Alman ve Lübnanlı toplam 22 kişilik ekiple yürütülüyor.
Helenistik dönemde Bozburun yarımadasında yerleşik "Kayra" isimli halkın nasıl yaşadığını, geçimlerini nasıl sağladığını, kültürlerini ve tarihlerini öğrenmek amacıyla projeyi başlattıklarını ifade eden Würzburg Üniversitesi Klasik Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Winfried Held, "Kayraları araştırmak istememizin sebebi, yeni bir konu olması ve hakkında ayrıntılı araştırmalar bulunmamasıdır" dedi. Bozburun'da Rodos hakimiyetiyle birlikte değişiklikler olduğunu ifade eden Doç. Dr. Held, "Rodoslular, yarımadada iki değişiklik yaptılar. Bunlardan birisi güvenlik amacıyla inya edilen askerî limanlar, diğeri de şarap üretimi ve ihracatıdır. Bu dönemde Kayralılar, şarap için üzüm eziyordu, onun için bütün yamaçlar teras şekline getiriliyordu. Bozburun'un eski yerleşim yerlerinden biri olan Bybassos, Helenistik dönemde çok büyük bir ihraç potansiyeline sahipti" şeklinde konuştu.

EÜ ile önceki yıllarda da çalıştıklarını ve kurulan dostluklar neticesinde böyle ortak bir projeye imza attıklarını belirten Held, "Buradaki arkadaşlarımız keramik ustası. Benim uzmanlık alanımsa mimari. İkisi birlikte olduğunda ortaya çok güzel şeyler çıkar. EÜ ile birbirimizi tamamlıyoruz" dedi.

BAŞKAN ÜNLÜ SANAYİ SİTESİ’NDE İNCELEME BULUNDU
MKSF’24 11 MAYIS’TA BAŞLIYOR
BAŞKAN ÜNLÜ: EMEKLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM
Marmaris Genç İş insanları Derneği'nin Yeni Ofisi Hizmete Açıldı
Hasan Yaylalı Güven Tazeledi
Marmaris’te 7 Kadın muhtar görev yapıyor
Prof. Dr. Ümit Özdağ, Ankara Ulus Hali’nde bulunan Et ve Süt Kurumu’na gitti
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN ZİYARET TURU
BAŞKAN ÜNLÜ HALK GÜNÜ’NE KATILDI
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN KAYMAKAM KAYA’YA ZİYARET