Karaman'da beyin ölümü sonrası organları bağışlanan çocuk

Elma toplamak için çıktığı ağaçtan düştükten sonra yaşam mücadelesini kaybeden çocuğun bağışlanan kalbi, İzmir'de 8 yaşındaki çocuğa nakledildi

Karaman'da elma toplamak için çıktığı ağaçtan düştükten sonra hastaneye kaldırılan ve yaşam mücadelesini dün kaybeden 12 yaşındaki Muhammet Düzgüner'in ailesi tarafından bağışlanan kalbi, Ege Üniversitesi (EÜ)Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 8 yaşındki Burak Karatop'a nakledildi.

Edinilen bilgiye göre, 8 Ekim'de ağaçtan düştükten sonra Karaman Devlet Hastanesi'nde 15 gündür yaşam mücadelesi veren Düzgüner'in dün akşam beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesince organları bağışlandı. Sağlık Bakanlığı'na ait uçak ambulansla bu kente giden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden bir ekip, bağışlanan kalbi İzmir'e getirdi.

Kalp, 8 yaşındaki kalp yetmezliği çeken Burak Karatop'a nakledildi. Nakil ekibinden EÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yağdı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bağışlanan kalbin başarıyla Burak Karatop'a nakledildiğini belirtti. Yağdı, Karatop'un sağlık durumunun iyi olduğunu, yoğun bakım ünitesinde tedavisinin sürdüğünü belirtti.

Düzgüner'in bağışlanan karaciğer, böbrekleri ve korneaları da İstanbul, Antalya ve Konya'daki hastalara nakledilmek üzere götürülmüştü.

Muhabir: Ramazan Ercan
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

MARMARİS’TE COŞKULU KUTLAMA
MARMARİS’TE 19 MAYIS COŞKU İLE KUTLANDI
GİAD’DAN ANKARA ÇIKARMASI
HALK PLAJLARI YAZA HAZIRLANIYOR
SÖĞÜT PİRİ REİS PARKI YENİLENİYOR
19 MAYIS BİR DESTANIN BAŞLANGICIDIR
MUĞLA MİLLETVEKİLİ SÜREYYA ÖNEŞ DERİCİ’DEN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA SERT ÇIKIŞ!
ÜNLÜ: DOMUZLARDAN BULAŞABİLECEK BİR KUDUZ VAKASI İLÇE TURİZMİNİ SIKINTIYA SOKAR
Muğla Milletvekili Gizem Özcan; "MUÇEV Limited Şirketi hangi yetkiyle Göcek’teki tekneleri sahilden uzaklaştırmaktadır?"
MİLLETVEKİLLERİ METE VE OTGÖZ MUĞLA-DENİZLİ-MARMARİS (KÖTEKLİ) KAVŞAĞI ÇALIŞMALARI TURİZM SEZONUNUN BAŞLAMASI NEDENİYLE KONTROLL