Kan bağışla madalya kazan

35. bağışa altın , 25. bağışa gümüş, 10. bağışa bronz MADALYA

Muğla genelinde ve Marmaris’te Ramazan ayı ve aşırı sıcaklar nedeniyle kan bağışı azaldı.

Tüm Türkiye’deki Kızılay merkezleri gibi, 22 hastanenin kan ihtiyacını karşılayan Marmaris Birgül Gökmen Kan Bağışı Merkezi yetkilileri de kan stoklarının bitmek üzere olduğunu belirterek,  bağış çağrısında bulundu. Bazı yerleşim merkezlerinde bağışa özendirmek amacıyla, Türk Kızılayı’nın uzun yıllar önce başlattığı bir uygulama hatırlatıldı.

Kan bağışını teşvik etmek, bağışçıları onurlandırmak adına Kızılay’a yapılan 10. bağışta bronz, 25. bağışta gümüş, 35. bağışta altın madalya verildiği, 45. bağışta ise plaket takdim edildiği yeniden gündeme getirildi.

GERÇEK ALTIN

Türk Kızılayı Genel Merkezi, kendilerine sıkça sorulan sorular arasında yer alan ‘Altın, gümüş ve bronz madalya sembolik mi, gerçek mi?’ sorusuna ‘evet’ yanıtı veriyor. Kurumun internet sitesinde konu hakkında şu ifadeler kullanılıyor: “Madalyalarımız T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nde yaptırılmaktadır. Madalyalar ile hazırlanan sertifikalar standart olup, bağışçılara takdim edilmektedir. Altın madalya 14 ayar, gümüş madalya 925 ayar olup, her ikisi de 11 gramdır. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre madalyalardaki altın oranı yüzde 55.”  (Sündüs IRMAK)

MUĞLA MİLLETVEKİLİ SÜREYYA ÖNEŞ DERİCİ’DEN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA SERT ÇIKIŞ!
ÜNLÜ: DOMUZLARDAN BULAŞABİLECEK BİR KUDUZ VAKASI İLÇE TURİZMİNİ SIKINTIYA SOKAR
Muğla Milletvekili Gizem Özcan; "MUÇEV Limited Şirketi hangi yetkiyle Göcek’teki tekneleri sahilden uzaklaştırmaktadır?"
MİLLETVEKİLLERİ METE VE OTGÖZ MUĞLA-DENİZLİ-MARMARİS (KÖTEKLİ) KAVŞAĞI ÇALIŞMALARI TURİZM SEZONUNUN BAŞLAMASI NEDENİYLE KONTROLL
Hisarönülülerden Başkan Ünlü'ye 'hayırlı olsun' ziyareti
ZABITADAN YÜRÜYÜŞ YOLU DENETİMİ
YABAN DOMUZLARI İÇİN ÇÖZÜM YOLLARI ARANIYOR
ZAMANSIZ ATILAN ÇÖPLER İÇİN BELEDİYE’DEN UYARI
Müzikonair Medya ve Sanat Ödülleri Sahiplerini Buldu
MUSKİ Genel Müdürü Şengül, Ayağının Tozuyla Bodrum’da