‘Kahramanlar’ göreve hazır

Kaymakam Vekili Kamil Köten, bir araya geldiği orman işçilerini ‘kahraman’ olarak niteledi.

Yüzölçümünün yüzde 86’sı ormanlarla kaplı, Türkiye’nin en yeşil köşelerinden biri olan  Marmaris’te, ormancılar, olası yangınlara karşı, doğayı ve milyonlarca canlıyı korumaya hazır..  Muğla Vali Yardımcısı ve Marmaris Kaymakam Vekili Kamil Köten, bir araya geldiği orman işçilerini ‘kahraman’ olarak niteledi.

Haziran ayıyla birlikte orman yangınları sezonun da açıldı. Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü, hem kamuoyuna yangın sezonuna hazır olduklarını göstermek, hem de personeline moral vermek amacıyla yemek düzenledi. Müdürlük bünyesinde çalışanların yanısıra, Muğla Vali Yardımcısı ve Marmaris Kaymakam Vekili Kamil Köten ile ilçedeki kamu kurumlarının amirlerinin de katıldığı yemek öncesi, şehit olan ormancılar için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kamil Köten ve Marmaris Orman İşletme Hakan Zeybek, yaptıkları konuşmalarda, 2014 yaz mevsimin yangınsız bir dönem olması dileğinde bulundu. Köten, ‘kahraman’ olarak nitelediği orman işçilerine hitaben şöyle konuştu:  “Yaptığınız mücadele, verdiğimiz hizmet milli bir hizmettir. Hem ülkemizin en önemli doğal değerlerini, güzelliğini, hem de milyonlarca canlının varlığını koruyorsunuz.  Dolayısıyla hem ilahi anlamda, hem milli anlamda çok kutsal bir görev yapıyorsunuz. Bu görev, sadece Orman İşletme Müdürlüğümüzün ve çalışanlarının görevi değil, tüm milletimizin bütün kurumlarımızın ortak görevi.” 

Konuşmaların sonrasında İlçe Müftüsü Hasan Ersöz’ün eşliğinde yemeğe katılanlar dua okudu. Duanın ardından da kurban kesildi, ormancıların kendi elleriyle hazırladığı yemekler yenildi.

127’si işçi 158 personelin görev yaptığı Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde

1 Helikopter, 10 arazöz, 5 su tankeri, 6 ilk müdahale aracı, 5 hizmet vasıtası, 1 dozer ve 1 grayder bulunuyor.  Dört bir yanı zümrüt yeşili kızılçam ormanlarıyla çevrili ilçede ayrıca,

3 yangın gözetleme kulesi, helikopterlerin su alabileceği 7 yangın havuzu yer alıyor. 

Deniz Turizmi Çalıştayı, Marmaris’te yapıldı
Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands Başkan Ünlü'yü ziyaret etti
BAŞKAN ÜNLÜ HALKIN İÇİNDE PAZAR MESAİSİNDEYDİ!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Turnuvası düzenlendi
Otogar Yolunda İkinci Etap Çalışmaları Devam Ediyor
NAZAN ÖNCEL TÜRKİYE TURNESİNİN STARTINI VERDİ
ÇEKİN YENER'DEN DEVLERİN AŞKI
MARMARİS KADIN CİNAYETİYLE ÇALKALANIYOR!..
Muğla Milletvekili Gizem Özcan: Avukat İçin de Adalet!
BAŞKAN ÜNLÜ SANAYİ SİTESİ’NDE İNCELEME BULUNDU