Kadınlar kapalı ameliyatı tercih ediyor

Uşak Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Mehmet Serdar Akkuş, kadınların estetik kaygılardan dolayı "kapalı ameliyatları" tercih ettiğini bildirdi

Uşak Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Mehmet Serdar Akkuş, kadınların estetik kaygılardan dolayı "kapalı ameliyatları" tercih ettiğini bildirdi.

Akkuş, gazetecilere yaptığı açıklamada kadınların daha çok kapalı ameliyatları tercih ettiğini söyledi. Halk arasında "kansız" ya da "kapalı" ameliyat olarak bilinen modern cerrahi yöntemi laparoskopinin kalp, safra kesesi, yumurtalık, çikolata kistleri, miyom ve yumurtalık kanallarıyla ilgili operasyonlarda kullanıldığını ifade eden Akkuş, laparoskopinin güvenli bir cerrahi yöntem olduğu vurguladı.

Laparoskopik işlemlerin hastanın operasyon sonrası günlük yaşama kısa sürede dönmesini sağladığını belirten Akkuş şunları kaydetti:

"Laparoskopi, tanısal amaçlı yapılmış ise oldukça kısa bir sürede yaklaşık olarak 20-25 dakikada sonuçlanır. Fakat hastanın operasyon için hazırlanması, uyutulup, uyandırılması ortalama 30-35 dakikalık bir süreyi gerektirecektir. Eğer tedavi edici bir işlem uygulanacak ise tedavinin şekline göre, saatlerce süren laparoskopiler de olabilir"

Muhabir: Soner Kılınç
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

GİAD’DAN ANKARA ÇIKARMASI
HALK PLAJLARI YAZA HAZIRLANIYOR
SÖĞÜT PİRİ REİS PARKI YENİLENİYOR
19 MAYIS BİR DESTANIN BAŞLANGICIDIR
MUĞLA MİLLETVEKİLİ SÜREYYA ÖNEŞ DERİCİ’DEN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA SERT ÇIKIŞ!
ÜNLÜ: DOMUZLARDAN BULAŞABİLECEK BİR KUDUZ VAKASI İLÇE TURİZMİNİ SIKINTIYA SOKAR
Muğla Milletvekili Gizem Özcan; "MUÇEV Limited Şirketi hangi yetkiyle Göcek’teki tekneleri sahilden uzaklaştırmaktadır?"
MİLLETVEKİLLERİ METE VE OTGÖZ MUĞLA-DENİZLİ-MARMARİS (KÖTEKLİ) KAVŞAĞI ÇALIŞMALARI TURİZM SEZONUNUN BAŞLAMASI NEDENİYLE KONTROLL
Hisarönülülerden Başkan Ünlü'ye 'hayırlı olsun' ziyareti
ZABITADAN YÜRÜYÜŞ YOLU DENETİMİ