Kaçak yapılara af yok

Muğla ili genelinde kaçak yapılara savaş açıldı. Yeni yılda yıkım kararı bulunan yüzlerce kaçak yapı yıkılacak. Muğla valiliğinden yapılan yazılı açıklamada seçim dönemine girildiğinden kaçak yapıların daha da artış göstereceği belirtilerek, yıkım kara çı

Muğla valiliğinden yapılan yazılı açıklama şöyle “1124 km kıyı bandına sahip İlimizin %68'lik bölümü ormanlık alan 0lup, %26'sını kapsayan 5 tane Özel çevre koruma bölgesi, 13 tane Kültür ve Turizm Gelişim ve Koruma Bölgesi, 195 ören yeri, 14 kentsel sit, 325 arkeolojik sit, 68 doğal sit alanı, 2 Milli Park ve 2 adet Tabiat parkı bulunmaktadır. Bütün bu koruma ve kullanmaya yönelik alanlar ve kararlar birçok sorunu da beraberinde getirmiştir. Bu sorunların başında yürürlükteki mevzuat hükümlerine aykırı olarak yapılan yapılaşmalar gelmektedir.
Özellikle içinde bulunduğumuz Mahalli İdareler Genel Seçimleri takviminin işlemeye başladığı seçim sürecini fırsat bilen ve denetimlerin zayıflayacağını düşünen art niyetli kişi yada kişilerin devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan alanlarda, orman alanlarında, kıyı alanlarında ve ruhsat alma veya ruhsata bağlanma imkanı bulunmayan özel mülkiyet alanlarında kaçak yapı yapmak suretiyle yasaları ihlal etme düşüncesinin hakim olduğu değerlendirilmektedir. Bu anlamda, yasaları uygulamak başta Valiliğimiz olmak üzere İl Özel İdaresi ve tüm belediyelerin ortak görevidir.

Bu kapsamda, seçim sürecinde yoğunlaştığı değerlendirilen yasadışı yapılara karşı başlatılan bu çalışmalar nedeniyle son günlerde basın yayın organlarında yer alan haberler çalışmaların maksadını yansıtmamakta olup, yürütülen çalışmaların özel çıkarların değil, kamunun çıkarlarının korunmasına yönelik olduğunun bilinmesi zarureti hasıl olmuştur” denildi.

MKSF’24 11 MAYIS’TA BAŞLIYOR
BAŞKAN ÜNLÜ: EMEKLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM
Marmaris Genç İş insanları Derneği'nin Yeni Ofisi Hizmete Açıldı
Hasan Yaylalı Güven Tazeledi
Marmaris’te 7 Kadın muhtar görev yapıyor
Prof. Dr. Ümit Özdağ, Ankara Ulus Hali’nde bulunan Et ve Süt Kurumu’na gitti
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN ZİYARET TURU
BAŞKAN ÜNLÜ HALK GÜNÜ’NE KATILDI
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN KAYMAKAM KAYA’YA ZİYARET
OSMAN GÜRÜN’DEN ACAR ÜNLÜ’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ