Kabotaj bayramı etkinliklerinde muhteşem final

Marmaris Deniz Ticaret Odası ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katkıları ile hayata geçirilen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri sona erdi.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları çerçevesinde Harika teknesi ile denize açılan protokol mensupları Şehit denizciler anısına körfez sularına çelenkler bıraktılar. Protokol üyelerinin Neptün teknesinde yerini alması ile eski gümrük iskelesinde yarışmalar yapıldı. Yarışlarda dereceye giren gençlere madalyaları ve ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Kale civarındaki sokaklarda gün boyunca devam eden etkinlikler Marmaris kalesinde verilen kokteyl ve Ahır Kapı Roman Grubunun konseri ile sona erdi. Marmaris kalesindeki kutlamada bir konuşma yapan Marmaris Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Mengi, buruk bir mutluluk yaşadığını söyledi. Kutlamalara katkı koyan herkese teşekkür eden başkan Mengi, seneye yapılacak kutlamalarda daha çok destek ve katkı bekledikleri sözlerine ekledi. 

 

Kabotaj bayramı etkinlikleri sona erdi.Marmaris Deniz Ticaret Odası  ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katkıları ile hayata geçirilen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri sona erdi. 3 Güne yayılan etkinlikle şenliğe dönüşen kutlamalarda birinci gün Model Tekne Sergisinin açılışı ve Marmaris Kale civarındaki sokaklarda STK’ların katılımı ile  devam eden  etkinliklerin 2. Günü akşamı Marmaris Türk Halk Müziği ve Dansları Derneği  tarafından verilen konser büyük beğeni topladı. Alkışları ile sanatçılara destek olan izleyiciler zaman zaman istek eserlerde istediler. Şef  Gültekin Kaya  yönetimindeki saz heyeti ve koro  istek alan eserleri de büyük bir şevk ile icra ettiler. Gece geç saatlere kadar süren konserin ertesi günü etkinliklerin 3. Günü 1 Temmuz Denizcilik ve kabotaj bayramı kutlamaları yapıldı.

 

Akşamüstü saatlerinde Harika teknesi ile denize açılan protokol mensupları Şehit denizciler anısına körfez sularına çelenkler bıraktılar. Marmaris’te faaliyet gösteren Su Sporları  istasyonları tarafından  yapılan gösteriler eşliğinde 

yapılan körfez turunun ardından protokol üyelerinin Neptün teknesinde yerini alması ile eski gümrük iskelesinde yarışmalar başladı. Yüzme, kürek, denizden tabak çıkarma, piyade teknelerinin günlücek önünden başlayarak eski gümrük iskelesinde sona eren sürat yarışlarında kıyasıya yarışan ve dereceye giren gençlere madalyaları ve ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Günün en uzun soluklu yarışması ise kutlamaların olmazsa olmazı yağlı direkten bayrak alma yarışması oldu. Yağlı direkten bayrak alma yarışması yaklaşık iki saat sürdü. Zorlu mücadelenin ardından Recep Cem Şengül madalyanın ve ödülün sahibi oldu. Eski Gümrük iskelesinde  yarışmalar devam ederken,  dans yarışmalarında gösteri yapmak için Marmaris Belediyesi’nin daveti ile gelen Gürcistanlı dans grupları  ülkelerinin halk oyunlarından örnekler sundular.

Kale civarındaki sokaklarda  gün boyunca devam eden etkinlikler Marmaris kalesinde verilen kokteyl ve Ahır Kapı Roman Grubunun konseri ile sona erdi.

Muhteşem finalde vatandaşlara da açık olan konser gönüllerince eğlenen vatandaşlar. “İlk defa bu kadar kapsamlı ve uzun süreli bir kutlama yaşandı. 1 Temmuz Denizlik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları denizciliği  sevdirmek ve özendirmek adına tüm yurtta böyle kutlanmalı. Katkı koyan herkesi kutlarız.”dediler.

 

Marmaris kalesindeki kutlamada bir konuşma yapan Marmaris Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Mengi, buruk bir mutluluk yaşadığını söyledi. Kutlamalara katkı koyan herkese teşekkür eden başkan Mengi, seneye yapılacak kutlamalarda daha çok destek ve katkı bekledikleri  sözlerine ekledi. 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri