Bornova ilçesinde, barda çıkan silahlı kavgada 1 kişiyi öldürdüğü, 1 kişiyi de yaraladığı iddia edilen zanlı adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, Yeşilova Mahallesi Kamil Tunca Bulvarı'nda bulunan barda çıkan kavgada işyeri sahibi Yüksel Öztamar'ı (51) silahla ateş ederek öldürdükten sonra Mehmet Acar (39) isimli bir başka müşteriyi de yaraladığı öne sürülen zanlı E.S (50), İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı.
İş yeri ve çevresindeki güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkarak zanlının kimlik bilgilerine ulaştı. Olaydan sonra kaçan zanlının E.S olduğunu belirleyen ekipler, şüphelinin gidebileceği 7 adreste beklemeye başladı. Zanlı E.S olaydan sonra Bornova ilçesinde bulunan kızının evine geldiği sırada yakalandı.
- Garson kadına ilişki teklif etmiş
E.S'nin müşteri olarak geldiği barda, garson olarak çalışan bir kadına ilişki teklif ettiği iddia edildi. Garson kadınla bir süre içki içtiği öne sürülen E.S'nin kendisine çıkarılan hesaba da itiraz ettiği bu yüzden iş yeri sahibi Yüksel Öztamar'la tartıştığı iddia edildi.
Kendisine küfür edildiğini ve bardan kovulduğu ileri süren E.S'nin bir taksiye binip uzaklaştığı mekana döndüğü, tartıştığı bar sahibine silahla ateş ederek öldürdüğü, seken kurşunlardan birinin de Mehmet Acar'ı yaraladığı öne sürüldü.
Acar'ın sorgusunda barda çalışan garson kadınla otele gitmek üzere anlaştığını, bunun üzerine iş yeri sahibi Öztamar'ın kadının yanında kendisini aşağılayarak küfür etmesini hazmedemediği için silahla öldürmek kastı olmadan ateş ettiğini söylediği öğrenildi.
Zanlı E.S, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.
Yeşilova Mahallesi Kamil Tunca Bulvarı'nda bulunan barda çıkan kavgada zanlı E.S, bar sahibine silahla ateş ederek kaçmıştı. Olayda, Öztamar ile Mehmet Acar (39) yaralanmış, 112 Acil Servis ekiplerince Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Öztamar hayatını kaybetmişti.
Acar'ın ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Muhabir: Mustafa Yıldırım
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı