İzmir'de asistan hekim protestosu

İzmir Tabip Odası üyeleri ve İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki asistan hekimler, hastanede asistan hekim yetersizliğini pdotesto etti

İzmir'de bir grup sağlık çalışanı, Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde asistan hekim yetersizliğini protesto etti.

İzmir Tabip Odası öncülüğünde bir araya gelen grup adına hastane önünde basın açıklamasını okuyan asistan Hekim Çiğdem Çolak Kalaycı, çalışma koşullarının günden güne ağırlaştığını belirterek, "Yaşadığımız zorlukları herkes görsün diye buradayız" dedi.

Kalaycı, 36 saate kadar ara vermeden çalışmalarına rağmen döner sermayeden karşılığını alamadıklarını, asistan hekim sayısının her geçen gün azaldığını iddia etti.

Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner ise İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi polikliniklerinde yılda ortalama 2 milyon hastanın tedavi gördüğüne işaret ederek, "Buna karşın 260 asistan hekim bunlara yetişmeye çalışıyor. Hastanede 2011'de 376 olan asistan hekim sayısı 260'lara kadar düştü" diye konuştu.

Bu konuda daha önce Sağlık Bakanlığı'na taleplerini ilettiklerini kaydeden Kaptaner, "İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmetler durmak üzere. Taleplerimize cevap alamıyoruz, hastalarımıza verimli olamıyoruz" ifadelerini kullandı.

2014 Nisan'daki TUS kontenjanları belirlenirken, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bu özel durumunun göz önünde bulundurulmasını isteyen Kaptaner, "Aksi halde İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yapılan üvey evlat muamelesi kabul edilemez" dedi.

Muhabir: Ahmet Bayram
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş

MARMARİS’TE 19 MAYIS COŞKU İLE KUTLANDI
GİAD’DAN ANKARA ÇIKARMASI
HALK PLAJLARI YAZA HAZIRLANIYOR
SÖĞÜT PİRİ REİS PARKI YENİLENİYOR
19 MAYIS BİR DESTANIN BAŞLANGICIDIR
MUĞLA MİLLETVEKİLİ SÜREYYA ÖNEŞ DERİCİ’DEN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA SERT ÇIKIŞ!
ÜNLÜ: DOMUZLARDAN BULAŞABİLECEK BİR KUDUZ VAKASI İLÇE TURİZMİNİ SIKINTIYA SOKAR
Muğla Milletvekili Gizem Özcan; "MUÇEV Limited Şirketi hangi yetkiyle Göcek’teki tekneleri sahilden uzaklaştırmaktadır?"
MİLLETVEKİLLERİ METE VE OTGÖZ MUĞLA-DENİZLİ-MARMARİS (KÖTEKLİ) KAVŞAĞI ÇALIŞMALARI TURİZM SEZONUNUN BAŞLAMASI NEDENİYLE KONTROLL
Hisarönülülerden Başkan Ünlü'ye 'hayırlı olsun' ziyareti