Irmak: Dedikodu ve karalamalar son bulsun hoşgörü olsun

Gazetemizin sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Temel Irmak, yerel seçim sürecinin hoşgörü ortamında geçmesi ve tamamlanabilmesi için ‘gazeteci’lere büyük sorumluluk düştüğünü söyledi.

‘Marmaris Güncel’ isimli internet sitesinin sahibi İlhan Barlas, gazetemizin bürosunu ziyaret edip, Genel Yayın Yönetmeni Temel Irmak’la görüştü. Görüşme sırasında 29 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimler ve bu süre zarfında medyanın tutunduğu, tutunacağı tavır konusu da ele alındı. Temel Irmak, özellikle son zamanlarda, kendilerini ‘gazeteci’ olarak tanıtan bazı kişilerin sosyal medya üzerinden, adaylar ve aday adayları hakkında karalamaya yönelik dedikodu ürettiklerine dikkat çekti. Irmak, gazetecilerin, iddialar ve dedikodular yerine demeçleri ve projeleri kamuoyuna aktarması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Maalesef, gazeteci olduklarını belirten bazı kişiler, ki, bunlardan bazıları kimliklerini de saklayarak, etik kuralları tanımıyor, dedikodu üretiyor, iddialar ortaya atıyor. Sosyal medya üzerinden belgesiz ve bilgisiz yayınlar yaparak, belden aşağı vuruyor, karşısında oldukları adayları karalıyor. Ya da tam tersi, yanında oldukları adaya tabiri yerindeyse ‘yalakalık’ yapıp, yere göğe sığdıramıyor. Anlaşılan, bu yolla rant elde etmeye çalışıyorlar. Ancak, sinir bozmaktan, gerginliğe yol açmaktan başka bir işe yaramıyorlar. Oysa, yerel seçim sürecinin hoşgörü ortamında geçmesi ve tamamlanabilmesi için biz gazetecilere büyük sorumluluk ve görevler düşüyor. Biz elimizden geldiğince bu sorumluluk bilinciyle görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Elbette ki, yorum yazılarımızda zaman zaman eleştiri hakkımızı kullanıyoruz ama kimseyi karalamamaya özen gösteriyoruz. Haberlerimiz de ise dedikodulara değil, demeçlere projelere yer veriyoruz. Olması gerekenin de bu bizce. Dedikodular, iddialar, karalamalar değil demeçler, projeler, gerçekler konuşulsun ki, hoşgörü ortamı sağlanabilsin.”

İlhan Barlas da bu konuda Irmak’la hemfikir olduğunu belirterek, “Dedikodudan, karalamadan başka hiçbir şey üretmeyen bu kişiler muhatap dahi alınmamalıdır. Unutulmasın ki, gerçek her zaman gerçektir, saklanamazlar, bir gün ortaya çıkarlar. Ben de marmarisguncel.com adlı internet sitemde, kesinlikle dedikodu ve karalamaya yönelik hiçbir yazıya yer vermiyorum. Herkesimin, herkesin, her kurumun, etik kurallar çerçevesindeki haberlerini kamuoyuyla paylaşıyorum. Kimseye ambargo uygulamadığım gibi kimseye de torpil geçmiyorum. Umarım, hoşgörü süreci işler ve bunu biz de yerel medya olarak elimizden geldiğince katkıda bulunuruz” dedi.

Haber:Sündüs Irmak

Fotoğraf: Kurşat Keskin

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri