Irak'ta 'Geliyoruz ey Bağdat' Cuma gösterisi

Irak'ın Musul kentinde 'Geliyoruz ey Bağdat' cumasında binlerce Musullu Maliki hükumetini protesto etti.

Aralıksız iki aydan beri her cuma günü hükümet aleyhinde gösteri yapan Iraklılar, bugün de cuma namazından sonra Maliki hükumetinin uygulamalarını protesto etti.

Cuma namazı öncesinde emniyet güçleri Musul'un bir çok yerinde güvenlik noktaları oluşturarak halkın cuma hutbesine gitmesini engelleyici tedbirler alması dikkati çekti. Cuma namazının kılınacağı Ahrar (özgürlük) meydanının 4 ayrı yerinde güvenlik noktası kuran polisler, namaza gelenleri sıkıca arayıp sorguladıktan sonra bıraktı. 

"Kılıçlarımızı Bağdat'ta kaldıracağız"

Cami imamı Şeyh Ziya El Ubeydi, Ahrar cuma hutbesinde, anayasının tamamen değiştirilmesini istediklerini söyledi. Hükumetin Terörle Mücadele Kanunu'nu değiştirmesinin bir yararı olmadığını savunan Şeyh Ubeydi "Biz biliyoruz ki terör kanunu değiştirilirse benzer 40 madde daha getirirler. Bu yüzden Anayasanın 4. maddesini değil, Anayasanın tamamının değiştirilmesini istiyoruz" dedi. 

Cuma namazının ardından meydanda bir süre hükumet aleyhinde sloganlar atıp pankart açan Musullular daha sonra sessizce dağıldı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri