Intertextile Shanghai Fuarının ardından

DENİB Başkanı Kocasert: "Sürekli artan alım gücü ve nitelikli ürünlere olan talep ile Çin artık sadece bir tedarik ülkesi değil, aynı zamanda önemli bir alternatif pazar

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, sürekli artan alım gücü ve nitelikli ürünlere olan talep ile Çin'in artık sadece bir tedarik ülkesi değil, aynı zamanda önemli bir alternatif pazar olduğunu bildirdi.

Kocasert, yaptığı yazılı açıklamada, 27-29 Ağustos tarihleri arasında Çin'in Şangay kentinde düzenlenen tekstil fuarının son derece başarılı geçtiğini belirtti.

Ekonomi Bakanlığı ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen organizasyona Denizli'den 11 firma katılırken fuarda Türkiye'den toplam 44 standın yer aldığını açıklayan Kocasert, şunları kaydetti:

"Çin'in önemli bir pazar olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Biz de DENİB olarak somut bir adım atmayı planladık ve fuarda açtığımız stantta ürünlerimizi sergiledik. Şunu açıkça ifade etmek gerekiyor ki, güncel küresel gelişmeler ülkemizi ve dolayısıyla Denizli'yi de alternatif pazarlar aramaya yönlendiriyor. Sürekli artan alım gücü ve nitelikli ürünlere olan talep ile Çin artık sadece bir tedarik ülkesi değil, aynı zamanda önemli bir alternatif pazar. Bizim için yeni bir pazar olan Çin'de etkili sonuçlar almamız ve ihracatımızı artırmamız bu ülkeye dönük olarak sürekli projeler üretmemize ve temas halinde olmamıza bağlı."

Fuarın hemen ardından yüksek miktarlarda siparişler beklemediklerine işaret eden Kocasert, "Açıkçası DENİB olarak bu fuara katılmamızın ana hedefi, orta ve uzun vadede ülkemizin önemli pazarlarından biri olacağını düşündüğümüz Çin ev tekstili pazarını yakından tanımak ve kendimizi onlara tanıtmaktı. Hem Denizli'yi hem de ev tekstilindeki kalitemizi Çinlilere anlatma fırsatımız oldu. Onlara bu defa satın almaya değil, satmaya geldiğimizi ifade ettik. Ev tekstili sektörünün Çinli temsilcileri de açıkçası bizimle yakından ilgilendiler. Özetlemek gerekirse, Intertextile Shanghai fuarının Denizli açısından yararlı geçtiğini ifade edebilirim. Bundan sonra yapmamız gereken Çin'i yakından takip etmek" dedi.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş

BAŞKAN ÜNLÜ’DEN TEDBİR RİCASI
HOLLANDA KRALI DOĞUM GÜNÜ MARMARİS’TE KUTLANDI
Deniz Turizmi Çalıştayı, Marmaris’te yapıldı
Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands Başkan Ünlü'yü ziyaret etti
BAŞKAN ÜNLÜ HALKIN İÇİNDE PAZAR MESAİSİNDEYDİ!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Turnuvası düzenlendi
Otogar Yolunda İkinci Etap Çalışmaları Devam Ediyor
NAZAN ÖNCEL TÜRKİYE TURNESİNİN STARTINI VERDİ
ÇEKİN YENER'DEN DEVLERİN AŞKI
MARMARİS KADIN CİNAYETİYLE ÇALKALANIYOR!..