İngiliz Turistler Muğla’da İlk Sırada! Büyükelçi Anderson’dan Vali Akbıyık’a Ziyaret

Haber: Temel Irmak

Birleşik Krallık’ın Ankara Büyükelçisi Jennifer Anderson, Marmaris Fahri Konsolosu Doğan Tugay ve beraberindeki heyetle birlikte Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede Muğla’nın turizm potansiyeli, İngiliz turistlerin bölgeye ilgisi ve iki ülke arasındaki iş birliği ele alındı.

Türkiye’deki görevine kısa süre önce başlayan Büyükelçi Jennifer Anderson’ın 12 Ekim 2026 tarihinde gerçekleştirdiği ziyarette, Muğla’nın uluslararası turizmdeki önemi değerlendirildi.

Vali Dr. İdris Akbıyık, eşsiz doğası, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dünya çapında bir turizm merkezi olan Muğla’nın her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırladığını belirtti.

Muğla’ya gelen yabancı turistler arasında Birleşik Krallık vatandaşlarının açık ara ilk sırada yer aldığını vurgulayan Akbıyık, özellikle Marmaris ve diğer turizm merkezlerinde tatil yapan ve yerleşik olarak yaşayan İngiliz vatandaşlarının huzur ve güven içerisinde bulunmaları için gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti.

Ziyarette Marmaris Fahri Konsolosu Doğan Tugay’ın da yer alması, Marmaris ile Birleşik Krallık arasındaki turizm ve konsolosluk ilişkileri açısından dikkat çekti.

Vali Akbıyık, Büyükelçi Anderson’ı yeni görevi dolayısıyla tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Büyükelçi Jennifer Anderson ise Muğla’da yürütülen koordinasyon ve iş birliğinden dolayı teşekkür etti.

Ziyaret, Muğla’nın turizmdeki uluslararası konumu ve İngiliz vatandaşlarının bölgeye ilgisinin önemini bir kez daha gündeme taşıdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri