İlk adımlar atıldı

Turizm ve sanayi kenti olan 6 milyon nüfuslu Jinan'ın Belediye Meclis Başkanı Mou Luyang ile beraberindeki 4 kişilik heyet ticari ilişkileri geliştirmek ve kardeş şehir olmak istedikleri Marmaris'le ön protokol imzalamak için ilçemize geldi.

Marmaris Ticaret Odası'nın davetlisi olarak 13 Nisan Pazartesi günü Marmaris'e gelen heyet ziyaret kapsamında Marmaris Kaymakamı Serdar Polat ve Belediye Başkanı Ali Acar'ı ziyaret etti. MTO Başkanı Mehmet Baysal ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı Belediye ziyaretinde Çin Halk Cumhuriyeti Dış Ticaret Müsteşarlığı adına Marmaris'te olduklarını kaydeden Mou Luyang, “Kardeş şehir olmamız halinde, eğitim, sağlık ve ticari alandaki ilişkilerimizi geliştirebiliriz” dedi. Marmaris Belediyesi'nden bir heyeti Temmuz ayında düzenlenecek Çocuk Şenliği'ne ve Eylül ayında gerçekleştirecekleri çiçek fuarına davet eden Mou Luyang, Marmarisli heyeti şehirlerinde ağırlamaktan dolayı çok mutlu olacaklarını belirtti. Başkan Ali Acar da gerekli çalışmaların yapılmasının ardından Çin'in Jinan şehriyle kardeş şehir olabileceklerini ifade etti.
İşbirliği Niyet Bildirisi'ne imza atıldı
Akşam yemeğinde tekrar bir araya gelen taraflar dostluğu ve işbirliğini arttırmak amacıyla “İşbirliği Niyet Bildirisi” imzaladı. Ayrıca bildiride her iki tarafında resmi yazışmaları yürütmek üzere Belediye dış İlişkiler Birimi'ni görevlendireceği, bilgi alışverişi ve ortak görüşmelerde ekonomi, ticaret, kültür, eğitim, turizm gibi alanlarda işbirliği üzerine odaklanılacağı, menfaat ve eşitlik ilkelerine bağlı kalınacağı maddeleri yer aldı.

Ordulular Derneği'nden Başkan Ünlü’ye 'hayırlı olsun' ziyareti
HOLLANDALI DOSTLARDAN MARMARİS’E FİDAN BAĞIŞI
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN 1 MAYIS MESAJI
KAYMAKAM KAYA’DAN İADE-İ ZİYARET
Başkan Aras’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı
MURAT KANAR MÜZİĞİNDE İNCİ TANELERİ ETKİSİ
Başkan Topuz: 1 Mayıs sadece bir bayram değil, aynı zamanda hak mücadelesinin de temsil günüdür
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN TEDBİR RİCASI
HOLLANDA KRALI DOĞUM GÜNÜ MARMARİS’TE KUTLANDI
Deniz Turizmi Çalıştayı, Marmaris’te yapıldı