İki gemi birden geldi

'Aida Diva” ve “Royal Irıs” isimli lüks yolcu gemileri dün Marmaris Limanı'na demirledi.

İki gündür yağmurlu havanın etkisinde bulunan ilçeye ilk olarak sabah saat 07.30'da tamamına yakını İsrailli olduğu bildirilen 330 yolcusu ile 270 personelini taşıyan İsrail bayraklı “Royal Irıs” geldi. Saat 13.00 sıralarında ise Türkiye'ye ilk seferini 21 Nisan'da yine Marmaris'e gerçekleştiren İtalyan bayraklı “Aida Diva” adlı yolcu gemisi, Royal Irıs'in yanına demirledi. Bu gemide de çoğunluğu Alman 2 bin yolcu ile 624 personelin bulunduğu öğrenildi.

Her iki gemiden de yolcuların büyük kısmı yağmurlu hava nedeniyle şemsiyeleriyle indi. Bazı yolcular, önceden satın aldıkları Dalyan turlarına katılırken, bazıları da çarşıda alışveriş yaptı, kiminin ise yağmur altında yürümeyi yada kafelerde oturmayı tercih ettikleri gözlendi.

Akşam saatlerinde ilçeden ayrılacağı öğrenilen İsrail gemisinin rotası hakkında güvenlik nedeniyle bilgi verilmezken, Güney Kıbrıs'ın Limasol kentinden gelen 'Aida Diva'nın, saat 23.00 sıralarında Yunanistan'ın Rodos Adası'na gitmek üzere demir alacağı bildirildi.

Bu arada 800 yolcu kapasiteli olan Iris'in 332 yolcuyla gelmesi dikkat çekti.

Öte yandan, her iki gemi Marmaris Körfezi'ne ayrı bir renk kattı. Özellikle, 250 metre uzunluğunda 69 bin groston ağırlığındaki dev gemi 'Aida Diva' durgun suların üzerinde limana doğru ilerlerken, hayran bakışların ve objektiflerin hedefi oldu.

Ordulular Derneği'nden Başkan Ünlü’ye 'hayırlı olsun' ziyareti
HOLLANDALI DOSTLARDAN MARMARİS’E FİDAN BAĞIŞI
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN 1 MAYIS MESAJI
KAYMAKAM KAYA’DAN İADE-İ ZİYARET
Başkan Aras’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı
MURAT KANAR MÜZİĞİNDE İNCİ TANELERİ ETKİSİ
Başkan Topuz: 1 Mayıs sadece bir bayram değil, aynı zamanda hak mücadelesinin de temsil günüdür
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN TEDBİR RİCASI
HOLLANDA KRALI DOĞUM GÜNÜ MARMARİS’TE KUTLANDI
Deniz Turizmi Çalıştayı, Marmaris’te yapıldı