Hüzün dolu bir 19 Mayıs

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, bu yıl 19 Mayıs’ı hüzün içerisinde karşıladığımıza dikkat çekti

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, yayımladığı mesajda, yüzlerce insanımızın canına mal olan Soma faciası sebebiyle, bu yıl 19 Mayıs’ı hüzün içerisinde karşıladığımıza dikkat çekti. Facianın sorumluların bir an önce yargı karşısına çıkarılmaları ve benzer acıların bir daha yaşanmamasını beklediklerini vurgulayan Başkan Acar, mesajında şu sözlere yer verdi:

“11 Mayıs 2013’te Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde hain bir saldırı sonucu kaybettiğimiz 52 vatandaşımızın acısıyla hüzne bürünen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız, bu yıl da Manisa’nın Soma ilçesindeki kömür madeninde yaşanan başka bir facia sonucunda ‘bayram’ özelliğinden uzak yaşanmaktadır. Tam sayısını henüz bilemediğimiz ama çoğunluğunu genç insanlarımızın oluşturduğu yüzlerce ‘can’ımızın sonsuzluğa uğurlandığı bugünlerde millet olarak yaşadığımız acı gerçekten çok büyük olmuştur.

Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, vatanımızı esaret dolu günlerden kurtarmak uğruna canını hiçe sayarak başlattığı ‘kurtuluş’ mücadelesinin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs gününü, elde ettiği büyük zaferden sonra bu ülkenin gençlerine ‘bayram’ olarak armağan etmesi Dünya’ya örnek olan gurur verici bir davranıştır. O’nun ve silah arkadaşlarının ‘aydınlık ve çağdaş bir Türkiye’ için verdiği mücadeleyi coşkuyla, onurla, umutla kutlamak bugün için ne yazık ki mümkün değildir. Milletimize böyle bir günde maden faciasını yaşatan ‘ilgisiz ve insanlıktan uzak’ sorumluların bir an önce yargı karşısına çıkarılmaları ve benzer acıların bir daha yaşanmaması tek beklentimizdir. Bu ülke için canını vererek 19 Mayıs’ları bizlere bırakan atalarımıza, yerin altında ekmek parası için yaşamını kaybeden tüm emekçilerimize Allah’tan bir kez daha rahmet, yakınlarına sabır ve milletimize başsağlığı diliyorum. 

SCOOTER SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN YENİ GİRİŞİM
Başkan Aras; “Muğla Turizm Araştırma ve Strateji Geliştirme Platformu Kuruyoruz”
Aras, “İçme Suyu Sorunlarının Giderilmesi İçin Projelerimiz Hazır"
Muğla Milletvekili Gizem Özcan; "Değirmenbaşı Konaklamasız Orman Parkı Fethiye Belediyesi'ne devredilmelidir"
OYUNCUSUZ AFİŞ ÇIKTI
MUĞLA GAZETECİLER CEMİYETİ MUĞLA’DA BİR DİZİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ
100 Yıllık Hasret Büyükşehir İle Sona Eriyor
ÜNLÜ: KARAR SÜRECİNDE BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ
Muğla’da Huzur ve Güvenlik Toplantısı Yapıldı
HIDIRELLEZ’E COŞKULU KUTLAMA