Hollanda Krallığı’nın milli günü olan “Koningsdag (Kral Günü)”, Marmaris’te düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Diplomatik temsilcilerin, yerel protokolün ve iş dünyasının yoğun katılım gösterdiği etkinlik, uluslararası dostluk ve kültürel birlikteliğin öne çıktığı özel bir geceye sahne oldu.
Resepsiyon, iki ülkenin Istiklal Marşlarının okunmasıyla başladı. Hollanda Fahri Konsolosu Murat Azgun ve eşi Katja Azgun’un ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Programa, Hollanda’nın Türkiye Büyükelçisi Joep Wijnands ile eşi Carmen van Toorenburg da katıldı.
Programa; Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü ile Başkan Yardımcısı Sedat Kırt, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Süleyman Mutlu Ayhan,
GETOB Şube Başkanı Cengiz Aygün, iş insanı Muzaffer Özlü ve kızı Gökçe Özlü, Ahu Hastanesi Başhekimi Sahir Ökten, Dr. Uysal Aytek, Op.Dr. Şükrü Şükrüoğlu, Marmaris Belediye Meclisleri Erdem Karaosmanoğlu ile Fahri Tan, CHP Marmaris İlçe Başkanı Pelin Özbozdağ, Gül Yazıcı, Ömrüm Varlık, Murat Tugay, Ahmet Kantar, Meral Tuncer Argül, Hakan Öner, Nail Keçeli ile çok sayıda iş insanı ve Marmaris’te yaşayan Hollanda vatandaşları katıldı.
Kral Günü kapsamında düzenlenen resepsiyonun, Türkiye ile Hollanda arasındaki dostluk ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayan önemli bir buluşma olduğu ifade edildi.
Gecede konuşan Hollanda Fahri Konsolosu Murat Azgun, Hollanda Kralı Majesteleri Kral Willem-Alexander’in doğum günü vesilesiyle düzenlenen organizasyona katılan misafirlere teşekkür etti. Azgun konuşmasında, Hollanda ile Türkiye arasındaki ilişkilerin ticaret, turizm, kültür ve diplomasi alanlarında her geçen gün daha da güçlendiğini vurguladı.
Azgun, Büyükelçi Joep Wijnands’in Türkiye ile Hollanda arasındaki dostluk ilişkilerine önemli katkılar sunduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Marmaris de Sayın Büyükelçimizin katkılarından önemli ölçüde faydalanmıştır. Hollanda adına kültürlerarası gençlik projelerine destek vermiş, orman yangınlarının ardından binlerce ağacın dikilmesi başta olmak üzere çevre projelerine katkıda bulunmuştur.”
Konuşmasında Marmaris’in uluslararası dostluğun ve misafirperverliğin simgesi olduğunu da ifade eden Azgun, geceye katılan tüm davetlilere teşekkür ederek herkesin Kral Günü’nü kutladı.