Hastanede yangın ve deprem tatbikatı

Fethiye'de özel bir hastanede düzenlenen yangın ve deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

Fethiye'de özel bir hastanede yangın ve deprem tatbikatı yapıldı.

Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi, Acil Afet Derneği ile Fethiye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği yangın çıkan hastanede binanın üst katında kalan yaralılar, halatlar yardımıyla aşağı indirildi. İtfaiye ekipleri güvenli bir alanda yangın çıkartıp hastane personeline nasıl müdahale edileceği gösterdi. Daha sonra senaryo gereği yaşanan depremde, hastanenin güvenli şekilde boşaltılması sağlandı.

Acil Afet Derneği Genel Başkanı Dr. İlhan Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastane yetkililerinin bir çok devlet ve üniversite hastanelerine göre afete karşı daha duyarlı olduklarını söyledi. Tatbikatta yaşanabilecek bir afet durumunda personelin teknik yeterliliğinin artırılmasına yönelik çalışma yaptıklarını belirten Öztürk, "Kurduğumuz halatlarla yoğun bakım ve yürüyemeyen hastaların nasıl kurtarılacağını gösterdik. Dernek olarak ülke genelinde bir çok hastanenin eğitim ve tatbikatını yapıyoruz. Bu konuya bu kadar hassas oldukları için hastane yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Murat Aynacı ise her yıl düzenledikleri tatbikatı bu yıl da başarılı şekilde tamamladıklarını ifade etti. Fethiye'nin birinci derecede deprem bölgesinde olması ve hastanelerde ortaya çıkabilecek yangın gibi tehlikelerde personelin ilk müdahaleyi yapabilmeleri amacıyla bu tatbikatı gerçekleştirdiklerine değinen Aynacı, daha önceki tatbikatların uygulamaya yönelik olduğunu bu yıl ise personelin daha aktif katılımını sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Aynacı, 2 gün boyunca teorik eğitim alan personelin bu tatbikatla da uygulama yapma imkanı bulduğunu ifade ederek, yaklaşık 50 personelin tatbikatta aktif görev aldığını belirtti.

Muhabir: Sistem
Yayınlayan: Güç Gönel

Aras, “İçme Suyu Sorunlarının Giderilmesi İçin Projelerimiz Hazır"
Muğla Milletvekili Gizem Özcan; "Değirmenbaşı Konaklamasız Orman Parkı Fethiye Belediyesi'ne devredilmelidir"
OYUNCUSUZ AFİŞ ÇIKTI
MUĞLA GAZETECİLER CEMİYETİ MUĞLA’DA BİR DİZİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ
100 Yıllık Hasret Büyükşehir İle Sona Eriyor
ÜNLÜ: KARAR SÜRECİNDE BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ
Muğla’da Huzur ve Güvenlik Toplantısı Yapıldı
HIDIRELLEZ’E COŞKULU KUTLAMA
Milletvekili Özcan’dan İztuzu Tepkisi: “Hangi Mevzuata Dayanarak Muçev adlı Şirket İhaleye Çıkıyor?”
HIDIRELLEZ’E FARKLI KUTLAMA