Amazon ve Apple gibi büyük şirketlerin bulunduğu müzik dağıtım pastasından pay elde etmek isteyen Google Music’in dört büyük plak şirketinden üçüyle anlaştığı ve 13 milyondan fazla şarkıyı dağıtım hakkı elde ettiği bildirildi.
Google Music’in sanal mağazaları Android Market, akıllı telefon ve video hizmetleriyle birleştireceği ve müzik dağıtımı alanında büyük ilerleme kaydeden Apple, Amazon ve Facebook gibi rakiplerini yakalamayı amaçladığı belirtiliyor.
Google Music’in, tüketicilere çeşitli internet bağlantılı araçlardan müziğe ulaşma imkanı ve şarkıları arkadaşlarıyla paylaşma kolaylığı sağlayacağı kaydediliyor.
Uzmanlar, Led Zeppelin ve Prince gibi birçok grup ve şarkıcıyı bünyesinde bulunduran Warner Music’in eksikliğinin Google Music’e ilgiyi sınırlayacağını ileri sürüyor.
Google şimdiye kadar müzik şirketleri Universal, Sony Music ve EMI ile anlaşma imzaladı. Google ayrıca müzik piyasasında giderek etkinliğini artıran bağımsız marka Merlin ve merkezi Londra’daki Beggar Banquet ile de anlaştı.
Google'ın yeni kabusu
Apple'ın bu yeni uygulaması Google'ı korkutuyor. İşte Google'dan gelen şok itiraf...
iPhone 4S'in satışa sunulmasıyla beraber özellikle Apple'ın Siri uygulaması, kısa sürede pekçok habere konu oldu ve teknoloji şirketlerinin de ilgisini çekmeyi başardı. Bunlardan biri de Google oldu.
Google'dan Eric Schmidt, Apple'ın sesli komut teknolojisiyle çalışan Siri uygulamasının Google'ın arama motoru liderliği için bir tehdit olduğunu itiraf etti.
Zira Google'da yapılan aramalardan farkı olarak Siri üzerinden kullanıcılar yeni bir teknolojiyi kullanmaya ve sesleriyle dilediği içeriği aramaya ve ulaşmaya başladı. Dolayısıyla Google da bu yeni teknolojiyi bu aşamada tehdit olarak görmeye başladı.
Apple, daha önce yaptığı açıklamada Siri uygulamasını genişleteceğini ve yeni dillerin de uygulamaca destekleneceğini duyurmuştu.