Gezi Parkı odaklı gelişmeler

Uşak'ta izinsiz gösterilere katılıp İzmir-Ankara karayolunu bir süre trafiğe kapattıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 17 ve 18 yaşlarındaki 3 kişi, olayda suç unsuru oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti

Uşak'ta "Gezi Parkı" olaylarında izinsiz gösterilere katılıp İzmir-Ankara karayolunun Stadyum Kavşağı'nı bir süre trafiğe kapattıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 3 kişi, olayda suç unsuru oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti.

Uşak 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki bu görülmeye devam eden duruşmaya tutuksuz sanıklar H.D.K. (17), K.E.K. (18) ve M.B. (17) ile yakınları ve avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanıklar, grupla birlikte ortak hareket ettiklerini, kamu malına zarar vermediklerini söyleyerek suçlamaları kabul etmedi.

Sanıklar adına savunma yapan Avukat Gürcan Sağcan da toplantı ve yürüyüşünde şiddet olayı oluşmadığından, Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nin içtihatları doğrultusunda sanıkların beraat edilmesini talep etti.

Mahkeme hakimi, suç unsurunun oluşmadığına kanaat getirerek, 3 kişinin beraatine karar verdi.

Muhabir: Fatih Doğan
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri