Geminbeli Geçidi'ne 4 bin 200 metrelik tünel

Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu'ya bağlayan 2010 rakımlı Geminbeli Geçidi'ne, 4 bin 200 metre uzunluğunda çift tüp şeklinde tünel yapılacak.

Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu'ya bağlayan Suşehri-Sivas Karayolu üzerinde bulunan ve özellikle kış mevsiminde sürücülerin zor anlar yaşadığı 2010 rakımlı Gemindeli Geçidi'ne, 4 bin 200 metre uzunluğunda çift tüp şeklinde tünel yapılacak. Tünel sayesinde, Suşehri-Zara arasındaki ulaşım süresi 45 dakikadan 20 dakikaya düşecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tünel ve 6 kilometrelik bağlantı yollarıyla ilgili 6 Mart 2013 tarihinde firmaların ön yeterlilik tekliflerinin alınacağını belirterek, "Bu değerlendirmeden sonra yeterliliğe uygun firmalardan mali teklifler alınarak, 40 gün içerisinde uygun firmaya yer teslimi gerçekleştirilecek. Yani Mayıs veya Haziran ayı başı gibi inşaata başlayacağız" dedi.

Tünelin yer tesliminden 1275 gün sonra bitirilmesi gerektiğini bildiren Soluk, "Biz daha önce bitirilmesi için gayret göstereceğiz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri