FTSO, YANGIN BÖLGELERİNE DESTEK İÇİN SEFERBER OLDU

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), başta Seydikemer olmak üzere bölgede devam eden yangınlar için seferber oldu.

FTSO, Fethiye ve Seydikemer kaymakamları ile belediyeler başta olmak üzere bölgedeki kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde hareket eden FTSO, yangın bölgelerindeki afet masalarının günlük ihtiyaç taleplerini alarak üyelerinden ve vatandaşlardan gelen yardım malzemelerini ihtiyaçlara uygun olarak bölgelere ulaştırıyor.

Antalya ve Muğla’da bir haftadır devam eden orman yangınlarının bölgeyi adeta ateş hattına çevirdiğini belirten, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı yangınlarda, şehit olanlar, yanan ağaçlar ve telef olan canlar için üzüntülerinin tarifsiz olduğunu ifade etti. Osman Çıralı, şöyle devam etti: 

“Bölgemizde devam eden yangınlarını yakından takip ediyoruz. Afet masaları ile sürekli irtibat halindeyiz. Yangın söndürme çalışmalarında görev alan ekiplerin ihtiyaç taleplerini günlük olarak alıyoruz. Ve bunları sosyal medya hesaplarımız ve SMS aracılığıyla üyelerimize ve vatandaşlara duyuruyoruz. Odamız bu süreçte adeta bir afet koordinasyon merkezi gibi çalışıyor. Üyelerimiz ve vatandaşlardan Odamıza gelen yardım malzemelerini ihtiyaçlara uygun olarak bölgelere ulaştırıyoruz. İlk olarak Marmaris’te başlayan ve bir haftadadır devam eden yangın felaketi nedeniyle bölgeden gelen ihtiyaç taleplerini cevap verdik. Özellikle alabalık üreticisi üyelerimizin de desteğiyle bölgenin buz, testere gibi acil ihtiyaçlarını karşıladık. Bölgenin ihtiyaçlarını sosyal medya hesaplarımızdan duyurduk. Ovacık’taki yangının söndürülmesi için tüm gece çalıştık ardından nöbet tuttuk. Mamaris, Milas ve Köyceğiz’e N95 karbon geçirmez maske, yanmaz eldiven, yanmaz ayakkabı, kazma kürek, tırmık, baret, tepe lambası, gözlük gibi bölgenin ihtiyaçlarını gelen yardımları afet masalarına ulaşmasını koordine ettik. Ardından Arifler Köyü ve Çökek’te başlayan yangınlar için bu alanlara acilen kumanya ve ihtiyaç malzemeleri ulaştırdık. Halen söndürme ve soğutma çalışmalarına destek veriyoruz. Çalışmalara katılmak isteyenleri bölgeye taşıyoruz. Bir personelimiz sürekli alanda, arazi aracımızla 24 saat görev yapıyor. Sarp arazide kurtarma araçlarının giremediği bölgelerde yaralanan ya da dumandan etkilenen vatandaşların tahliyesine destek olduk. Bir diğer aracımız ihtiyaç malzemelerini afet koordinasyon masasına taşıyor. 

Ne yazık ki rüzgar söndürme ve soğutma çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Kontrol altına alınan yangınlar yeniden başlıyor. Bugün itibarıyla Çökek bölgesindeki yangının kontrol altına alındı. Söndürme çalışmaları devam ediyor. 

Personelimiz mesai kavramı olmadan şehir dışından gelen yardımları koordine ediyor ve yerine ulaşmasını sağlıyor. Gelen malzemelerini Fethiye ve Seydikemer’in yanı sıra Marmaris ve Köyceğiz’e yönlendiriyoruz. Bu süreçte en önemli konunun koordinasyon olduğunu gördük. O nedenle personelimizle birlikte FTSO olarak üzerimize düşeni yapmak için çaba sarf ediyoruz. Kaymakamlıklarımız ve belediyelerimizle işbirliği içinde alevlerle can siperane şekilde mücadele eden yangın söndürme ekiplerine ve gönüllü vatandaşlarımıza destek sağlamak için çalışıyoruz. 

Fethiye ve Seydikemer Türkiye’ye örnek oldu

Yangınlara erken müdahale ve sonrasındaki nöbetlerle Fethiye ve Seydikemer’deki dayanışma tüm Türkiye’ye örnek oldu. Manavgat ve Muğla genelinde devam eden yangınlardaki çalışmalar adeta seferberlik halinde devam ediyor. Tüm Türkiye’den hatta yurtdışından gelen yardımlar için minnettarız. Tek dileğimiz ülkemizin çeşitli bölgelerinde devam eden yangınların bir an önce kontrol altına alınarak söndürülmesi. 

Bu süreçte başta Kızılay Fethiye Şubesi olmak üzere Fethiye ve Seydikemer kaymakamlıklarımıza, belediyelerimize, yangın söndürme ve yardımların ulaştırılması çalışmalarına destek veren tüm kurum ve kuruluşlar ile yaptıkları yardımlarla bizi güçlendiren üyelerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.”

Başkan Aras’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı
MURAT KANAR MÜZİĞİNDE İNCİ TANELERİ ETKİSİ
Başkan Topuz: 1 Mayıs sadece bir bayram değil, aynı zamanda hak mücadelesinin de temsil günüdür
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN TEDBİR RİCASI
HOLLANDA KRALI DOĞUM GÜNÜ MARMARİS’TE KUTLANDI
Deniz Turizmi Çalıştayı, Marmaris’te yapıldı
Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands Başkan Ünlü'yü ziyaret etti
BAŞKAN ÜNLÜ HALKIN İÇİNDE PAZAR MESAİSİNDEYDİ!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Turnuvası düzenlendi
Otogar Yolunda İkinci Etap Çalışmaları Devam Ediyor