FETHİYELİ İNGİLİZLER, KOLBASTI ÖĞRENEREK KARADENİZE ÇIKARMA YAPACAK

Son günlerin popüler oyunu kolbastı, Fethiye'de yaşayan yabancıların oluşturduğu folklor ekibinin de listesine girdi. Önümüzdeki haftalarda Giresun'da gösteri yapacak olan ekip, Karadenizlilere İngiliz usulü kolbastı oyunu ile merhaba diyecek.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan yabancıların oluşturduğu Ölüdeniz Belediyesi Sanatevi Halk Oyunları Ekibi, sergiledikleri performansları ve sempatileri ile tüm Türkiye'nin sevgilisi oldu. İki yıl önce yaşları 50 ile 70 arasında değişen 10 İngiliz vatandaşının katılımı ile oluşan ekip, programdan programa koşuyor. Öğrendikleri yarım Türkçe ile Türk halk oyunlarını sergileyen Ölüdeniz Folklör Ekibi, hemen her kesimden olumlu tepkiler alıyor. Türkiye'nin her bölgesinden program daveti alan ekip, gittikleri bölgeleri kendi halk oyunları ile selamlıyor.

Geçtiğimiz haftalarda Kars'a giden ekip, Karslıların karşısına Kiziroğlu oyunu ile çıkmış ve büyük beğeni toplamıştı. İzmir'de Zeybek, Burdur'da Teke Zortlatması oynayan ve şimdi de Giresun'a gidecek olan ekip Karedenizlileri Kolbastı oyunu ile selamlayacak. Ay sonundaki gösteride son günlerin gözde oyunu Kolbastı'yı öğrenmek için kolları sıvayan Ölüdeniz Folklor Ekibi, ilk etapta bu oyunun görüntülerini izliyor. Önümüzdeki haftalarda çalışmalarına uygulamalı olarak devam edecek olan Ölüdeniz Belediyesi Sanatevi Halk Oyunları Ekibi, ilerleyen yaşlarına rağmen bu hızlı oyunu oynayacaklarına inanıyor. Ekip sorumlusu Patt Temiz, grup üyelerini 'Deli İngilizler' diye yorumlarken, Kolbastı oyununun zorluklarına dikkat çekiyor. Oyunun çok hızlı figürleri olduğunu anlatan Temiz, "Türkiye'de insanlar 60 yaşından sonra kendilerini emekliye ayırıyor. Ama biz İngilizler geldik, Türkiye'de Türk halk oyunlarını öğrendik. Bunun için bu arkadaşlarımın hepsi Deli İngilizler'dir. Bu deli ekip ne kadar zor olsa da Kolbastı'yı da öğrenecektir. Çünkü oyunu hepimiz çok sevdik." dedi.
Ölüdeniz Belediyesi Sanatevi Halk Oyunları ekibi, İngiliz vatandaşı olan Stuard Artur James, David Groom, Patt Temiz, Genny Levington, Vanessa Mckalfe ve Shirle Vaughan'tan oluşuyor. İsimlerini İngiliz Folklör Ekibi olarak ta duyuran ekip, Akdeniz Bölgesinden 'Teke Zortlatması', Ege Bölgesinden 'Zeybek', Orta Anadolu'dan 'Kaşık', Güneydoğu'dan 'Çayda Çıra', Doğu Anadolu Bölgesinden 'Kiziroğlu' oyunlarını oynayabiliyor. Grup Kolbastı oyununu da öğrenerek Türkiye'nin hemen her bölgesinden İngiliz usulü Türk Halk Oyunları kesitleri sunabiliyor olacak.

BAŞKAN ÜNLÜ HALKIN İÇİNDE PAZAR MESAİSİNDEYDİ!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Turnuvası düzenlendi
Otogar Yolunda İkinci Etap Çalışmaları Devam Ediyor
NAZAN ÖNCEL TÜRKİYE TURNESİNİN STARTINI VERDİ
ÇEKİN YENER'DEN DEVLERİN AŞKI
MARMARİS KADIN CİNAYETİYLE ÇALKALANIYOR!..
Muğla Milletvekili Gizem Özcan: Avukat İçin de Adalet!
BAŞKAN ÜNLÜ SANAYİ SİTESİ’NDE İNCELEME BULUNDU
MKSF’24 11 MAYIS’TA BAŞLIYOR
BAŞKAN ÜNLÜ: EMEKLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM