‘Ezan okuduğum için tehdit edildim’

Muğla'nın Milas ilçesinde sabah ezanını okuduğu için tehdit edildiğini iddia eden imam, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Muğla'nın Milas ilçesinde sabah ezanını okuduğu için tehdit edildiğini iddia eden imam, savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Milas'a bağlı Gökçeler Köyü Camisi'nde görev yapan imam Süleyman Akgedik, yaptığı açıklamada, sabah ezanını okuduğu için köyün eski muhtarı M.P'nin kendisini ''dövmek ve köyden atmakla'' tehdit ettiğini iddia etti.
M.P'nin 12 Haziranda yatsı ezanının ardından köy kahvesinde yanına geldiğini ve sabah ezanını okumaması için tehdit ettiğini öne süren Akgedik, şöyle konuştu:


''M.P, bana ezandan rahatsız olduğunu söyledi. Sürekli olarak tehdit ediyor. Daha önce de aynı kişi tarafından tehdit edilmiştim. Aldığım tehditler karşısında Milas Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Yaşadığım olayın birçok şahidi var.''
Milas Kaymakamı Şahin Aslan ise olayı doğrulayarak, ''Gökçeler Köyünde görevli imam arkadaş ilçe müftümüze gelerek bu konudaki şikayetini bildirmiş. Konuyu incelemesi için ilçe müftümüze talimat verdim. Ayrıca adı geçen imam savcılığa da suç duyurusunda bulunduğu için olay şu aşamada yargıya intikal etmiş. Bu sürecide takip edeceğiz'' dedi.
İmamı tehdit ettiği öne sürülen M.P. ise iddiaların asılsız olduğunu savundu. (AA)

Ordulular Derneği'nden Başkan Ünlü’ye 'hayırlı olsun' ziyareti
HOLLANDALI DOSTLARDAN MARMARİS’E FİDAN BAĞIŞI
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN 1 MAYIS MESAJI
KAYMAKAM KAYA’DAN İADE-İ ZİYARET
Başkan Aras’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı
MURAT KANAR MÜZİĞİNDE İNCİ TANELERİ ETKİSİ
Başkan Topuz: 1 Mayıs sadece bir bayram değil, aynı zamanda hak mücadelesinin de temsil günüdür
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN TEDBİR RİCASI
HOLLANDA KRALI DOĞUM GÜNÜ MARMARİS’TE KUTLANDI
Deniz Turizmi Çalıştayı, Marmaris’te yapıldı