Cumhurbaşkanlığımız tarafından 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesi kapsamında, Marmaris Evrenpaşa Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan “Zamanın Gölgesinde: Latmos” adlı özgün proje tanıtımı için Kaymakam Nurullah Kaya ziyaret edildi.
Muğla’nın Beşparmak Dağları’nda (Latmos) yer alan, yaklaşık 8.000 yıllık kaya resimlerinden ilham alınarak hazırlanan projede, Anadolu’nun bilinen ilk aile tasvirleri; seramik, kumaş, çini ve linol baskı gibi geleneksel sanat teknikleriyle yeniden yorumlandı. Öğrenciler, bu tarihî mirası dijital oyunlar ve sesli kitaplarla da çağdaş bir boyuta taşıyarak dikkat çekici bir çalışmaya imza attı.
Ziyaret sırasında öğrenciler, proje sürecini detaylarıyla Kaymakam Kaya’ya sundu ve hazırladıkları “Zamanın Gölgesinde: Latmos” adlı eseri hediye etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Nurullah Kaya, şu ifadeleri kullandı:
“Evrenpaşa Ortaokulu öğrencilerimizin tarih bilinciyle yoğrulmuş, sanatsal ve teknolojik yönü güçlü bu değerli çalışmasını takdirle karşılıyorum. Aile değerlerinin binlerce yıl öncesinden bugüne taşınması ve genç nesillerin bu sürece sahip çıkması, toplumumuzun geleceği adına umut vericidir. Projeye emek veren tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum.”
Ziyaret, günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. Öğrencilerin bu anlamlı projesi, hem eğitim dünyasına hem de kamuoyuna ilham kaynağı olmaya aday.