Evrenden kurban yorumu

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, kurbanların yol kenarlarında kesilmesine tepki göstererek, "Bu bir vahşettir. Avrupa da bu görüntüleri seyredecek, imajımız zedelenmiştir" dedi.

Kurban Bayramı tatilini geçirmek üzere bugün Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Grand Yazıcı Turban Tatil Köyü'ne gelen 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Marmaris Kaymakamı Serdar Polat, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Turan Çebi ile tatil köyünün sahibi eski DYP Milletvekili İbrahim Yazıcı tarafından karşılandı.

Bir süre otelin lobisinde protokol ve tatilini aynı otelde geçiren emekli Orgeneral Fikret Küpeli ile sohbet eden Evren, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İzmir'den Marmaris'e gelirken yol kenarlarında kurban kesildiğini, her tarafın kan gölüne döndüğünü gördüğünü belirten Evren, "Bayramla birlikte kurban kesimi de başladı. Ağaçların altında, yolun kenarında, orda, burada. Bu iş değil, bu hunharlık. Oradan çocuk geçebilir, hamile kadın geçebilir. Belediyeler, bu duruma bir çare bulamıyor. Avrupa da bu görüntüleri seyredecek, imajımız zedelenmiştir. Caddelerde, parklarda kurban kesilmesini önlemek gerekir. Kurban Bayramı'nda dini vazifelerimizin gereğini, şartlarını yerine getiriyoruz. Ancak şartları zamana ve zemine uygun olarak getiremiyoruz" diye konuştu.

Bayramda kanlı görüntülerin önüne geçilmesi için hayır kurumlarına bağış yapılması gerektiğini savunan Evren, "Çocuklarınızı kurban kesiminden uzak tutun. Onların ruhları bu ağırlığı kaldırmaz. Ben senelerdir kurban parasını Mehmetçik Vakfı'na bağışlıyorum. Bizim adımıza kurbanlar verdiklerimiz paralarla satın alınıyor ve bizim namımıza hijyenik bir ortamda kesilerek çocuk yuvalarına, muhtaç kişilere, fakir fukaraya dağıtılıyor. Bazı vatandaşlarımız, ihtiyaç sahipleri yerine komşularına kurbanlarını dağıtıp takas yapıyorlar. Bu şekilde dini görev olmaz. Fakir fukarayı bulamıyorsa kimsesiz çocuklara, Türk Kalp Vakfı'na, Mehmetçik Vakfı'na, lösemili çocuklara hizmet eden kurumlara versinler. Böylece dini görevlerini yerine getirerek, ihtiyaç sahiplerine de ulaşılmış olacaktır" dedi.

Başkan Aras’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı
MURAT KANAR MÜZİĞİNDE İNCİ TANELERİ ETKİSİ
Başkan Topuz: 1 Mayıs sadece bir bayram değil, aynı zamanda hak mücadelesinin de temsil günüdür
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN TEDBİR RİCASI
HOLLANDA KRALI DOĞUM GÜNÜ MARMARİS’TE KUTLANDI
Deniz Turizmi Çalıştayı, Marmaris’te yapıldı
Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands Başkan Ünlü'yü ziyaret etti
BAŞKAN ÜNLÜ HALKIN İÇİNDE PAZAR MESAİSİNDEYDİ!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Turnuvası düzenlendi
Otogar Yolunda İkinci Etap Çalışmaları Devam Ediyor