Erdoğan: “Bilindiği gibi Osmanlı İmparatorluğu döneminde Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla hizmete giren okul ile birlikte ilk modern tıp eğitiminin verilmeye başlandığı 1827 yılının 14 Mart günü, ülkemizde 14 Mart 1919 tarihinden bu yana Tıp Bayramı olarak kutlanmaya devam etmektedir.
Tıp Bayramının Anadolu’nun işgal edilmesine karşı gösterilen tepkilerin vücut bulduğu protestolar ile kutlanmaya başlanması; insan sağlığına önem verenlerin vatanımızın bekası için de ne kadar hassas olduğunu ortaya koymaktadır. Kurtuluş mücadelesinde gerek cephede gerekse cephe gerisinde, canla başla çalışan, namusları olan vatanlarını korumaya çalışan canların sağlıkları için canlarını ortaya koyarak namuslarını koruyan kutlu insanların borcu elbette bugün dahi ödenemez.
Günümüzde de insan sağlığı için yer, zaman ve kişi ayrımı gözetmeden canı gönülden hizmetlerine devam eden sağlık sektörü çalışanlarımızın; hastanelerimizin elverişsiz koşullarına, lojistik destek ve ekipman eksikliklerine, sosyal haklarındaki kısıtlamalara ve iş hayatlarındaki yoğunluğa rağmen canla başla görevlerini yerine getirmeye çalışması şüphesiz ki Türk Milleti için büyük bir şanstır.
Kişinin sağlığına önem vererek sağlıklı bir toplumu oluşturacak işlere imza atarak adından söz ettiren sağlık sektörü çalışanlarımızın; AKP hükümeti dönemindeki yanlış sağlık politikalarının sebep olduğu sonuçlar ve AKP iktidarının toplumu “cinnet toplumuna” dönüştüren politikalarının tezahürü olan “sağlık çalışanlarına şiddet” başlığı ile gündeme gelmesi gerçekten üzüntü vericidir. Bu vesileyle son günlerde sıkça medyada da yer alan “sağlık çalışanlarına şiddet” olaylarını şiddetle kınadığımı da ifade etmek isterim. Halen sağlık sektörü çalışanlarımızın sorunlarının daha yüksek sesle sorumlulara duyurulması için önemli bir fırsat olarak karşımıza çıkan ve her yılın 14 Martında kutlanan Tıp Bayramının yıl dönümünün söz konusu sorunların çözülmesine vesile olması en büyük dileğimdir.
Son olarak; başta geleceğin sağlık sektörü çalışanlarını yetiştiren öğretim görevlileri olmak üzere, doktorlarımızın, hemşirelerimizin, sağlık alanında çalışan tüm personellerimizin ve üniversitelerde sağlıklı nesillerin yetişmesine vesile olacak geleceğin doktorlarının, hemşirelerinin 14 Mart Tıp Bayramını en kalbi duygularla kutlar saygı ve muhabbetlerimi sunarım” dedi.