Eczane Seçerken Dikkat

Son zamanlarda sıkça duyduğumuz haberlerden biri de, yanlış ilaç kullanımından ya da son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar nedeniyle rahatsızlanan insanların konu olduğu durumlardır.

Son zamanlarda sıkça duyduğumuz haberlerden biri de, yanlış ilaç kullanımından ya da son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar nedeniyle rahatsızlanan insanların konu olduğu durumlardır. Pek çok kişi aldığı ilacın tarihine bakmaz. Hatta ilacın yan etkilerini dahi bilmez.

Eczaneden alınan ilaçlar üzerinde yazıldığı şekilde içilir ve tedaviye devam edilir. Oysa bazı ilaçlar Sağlık Bakanlığı onayından geçmediği halde bazı eczanelerde satılmakta, ya da son derece hayati sorunlar çıkarabileceğinden dolayı toplatılmış olan ilaçlar da yine bazı eczanelerde hala satışa sunulmaktadır. İnsan sağlığını tehdit eden bu gibi durumlarda güvenilir eczane ihtiyacı da büyük önem taşımaktadır.

Güvenilir eczane hizmeti veren yerlerde asla sağlığa zarar veren ilaçlar bulunmaz ve raf ömrünü tamamlayan ilaçlar hastalara verilmez. Reçetesiz ilaç satılmayan eczanelerde aynı zamanda deri hastalıkları için kullanılan bazı kozmetik ürünler de dermatolog kontrolünden geçmemiş ise raflarda yer almaz. İlaç alırken bu gibi durumlara dikkat ederek, sağlığımızı tehdit edecek yanlışlara düşmemek için seçimlerimize biraz daha dikkat etmeli ve eczanemizi doğru seçmeliyiz.

MARMARİS’TE 19 MAYIS COŞKU İLE KUTLANDI
GİAD’DAN ANKARA ÇIKARMASI
HALK PLAJLARI YAZA HAZIRLANIYOR
SÖĞÜT PİRİ REİS PARKI YENİLENİYOR
19 MAYIS BİR DESTANIN BAŞLANGICIDIR
MUĞLA MİLLETVEKİLİ SÜREYYA ÖNEŞ DERİCİ’DEN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA SERT ÇIKIŞ!
ÜNLÜ: DOMUZLARDAN BULAŞABİLECEK BİR KUDUZ VAKASI İLÇE TURİZMİNİ SIKINTIYA SOKAR
Muğla Milletvekili Gizem Özcan; "MUÇEV Limited Şirketi hangi yetkiyle Göcek’teki tekneleri sahilden uzaklaştırmaktadır?"
MİLLETVEKİLLERİ METE VE OTGÖZ MUĞLA-DENİZLİ-MARMARİS (KÖTEKLİ) KAVŞAĞI ÇALIŞMALARI TURİZM SEZONUNUN BAŞLAMASI NEDENİYLE KONTROLL
Hisarönülülerden Başkan Ünlü'ye 'hayırlı olsun' ziyareti