ECB'den Güney Kıbrıs'a uyarı

Avrupa Merkez Bankası (ECB), Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde, pazartesi gününe kadar bir kurtarma programı üzerinde anlaşma sağlanamazsa yardımı keseceğini açıkladı.

ECB, Acil Likidite Yardımı'nın (ELA) pazartesi gününe kadar sürmesine izin verildiğini belirtirken, bu tarihe kadar bir kurtarma programı üzerinde anlaşma sağlanamazsa yardımı keseceğini duyurdu.

Avro Grubu'nun önerdiği "Kurtarma Paketi"nin parlamento tarafından reddedilmesinin ardından 5,8 milyar avroluk açığın kapatılmasına yönelik çözüm arayışları kapsamında hükümetin hazırladığı "B Planı" bu akşam parlamentoda oylanacak.

Oylamadan önce parti liderlerine sunulan plan, Rusya'dan "bir tür" yardım ve mevduatlardan vergi alınmasını öngörüyor.

Rum yetkililer, daha önce Avro Grubu'nun önerisinde olduğu gibi "B Planı"nda da mevduatlardan vergi alınmasının öngörüldüğünü, ancak vergi oranlarının ilk kurtarma paketine oranla daha düşük olacağını belirtmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri