Dünyada olup biten herşeyi Anadolu Ajansı muhabirlerinden öğreniyoruz

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, resmi ziyarette bulunmak üzere gittiği Ukrayna'da Anadolu Ajansı'nın 93. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Çiçek, Cumhuriyet ile yaşıt olan AA'nın Türkiye'nin dışa açılan penceresi olduğunu ifade etti. 

Günümüz dünyasında sağlıklı bilginin ve bu bilgiye ulaşımın önemini vurgulayan Çiçek, şunları söyledi:

"Genellikle yaşadığımız şey bilgi kirliliğidir. Hem ülkemizde hem dış dünyada cereyan eden olaylarla ilgili bilgi ne kadar sağlıklı olursa karar vermek, hüküm tesis etmek de o kadar kolay olacaktır. Ancak bilgi kirliliği oluyorsa, yanlış bilgi bizi yanlış sonuçlara götürüyor. 

Onun için Anadolu Ajansı Türkiye'nin sesi olması, bu manada sorumluluğu açısından önemlidir. Türkiye'de cereyan eden olayların dış dünyaya tanıtılmasında, insanların bilgi edinmesi bakımından en sağlıklı haber kaynağı bana göre AA'dır. Sizleri tebrik ediyoruz. 93 yıl içinde AA epey mesafe kat etti.

Dünyanın birçok yerinde çalışan ajans muhabirleri kanalıyla sadece Türkiye'de değil dünyada olup bitenleri de anlama, değerlendirme fırsatı buluyoruz. Ajansın bu noktaya gelmesinde emeği geçenleri tebrik ediyorum."

Vizyonunu sürekli yeniliyor

Meclis Başkanı Çiçek, Anadolu Ajansı'nın kuruluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda da şunları kaydetti:

"6 Nisan 1920'den bu yana 93 yıldır ilkeli, dürüst ve tarafsız yayın ve habercilik anlayışıyla Türkiye'nin sesini tüm dünyaya duyuran Anadolu Ajansı'nın kuruluş yıl dönümünü içtenlikle kutluyorum.

Teknolojik gelişmeleri takip etmesinin yanı sıra, uluslararası deneyimlerini de artırarak vizyonunu sürekli yenileyen Anadolu Ajansı, doğru ve hızlı haber iletimi misyonunu başarıyla yerine getirmektedir.

Türk basınının öncü kuruluşlarından olan, sürekli gelişme bilinciyle habercilik faaliyetlerini sürdüreceğine inandığım Anadolu Ajansı'nın 93. kuruluş yıl dönümünü tekrar kutluyor, tüm ajans çalışanlarının başarılarının devamını diliyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri