Dünya Müzikleri Şenliği -Fethiye'de ilk kez düzenlenen şenliğe 10 ülkeden müzik grupları katıldı

MUĞLA 6. Fethiye Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri kapsamında, "Dünya Müzikleri Şenliği" düzenlendi.

MUĞLA 6. Fethiye Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri kapsamında, "Dünya Müzikleri Şenliği" düzenlendi.

Fethiye Belediyesi ile Fethiye Turizm, Tanıtım, Eğitim, Kültür ve Çevre Vakfı'nın (FETAV) katkılarıyla bu yıl ilk kez düzenlenen "Dünya Müzikleri Şenliği"ne 10 ülkeden müzik grupları katıldı.

Beşkaza Meydanı'ndaki şenlikte, grup üyeleri yöresel kıyafetleriyle konser verdi. İlçede tatil yapan yerli ve yabancı turistler konseri ilgiyle izledi.

Dünya kültürlerinin Fethiye'de buluşturulup barışın ve kardeşliğin gelişmesine katkı sağlanması hedeflenen şenlikte, Endonezya-Rumah Anglunk, Bulgaristan-Gençlik, Gürcistan-Khalilo, Hindistan-Shiv Sadhana Nrutya Sangeet Akademisi, İngiltere-Mazaj Band, İrlanda-INU, İspanya-Vaga Bundos de Lujo, Yunanistan-Rodos Müzik Okulu, Kazakistan-Murager, Amerika-Traveller grupları, yöresel şarkılar seslendirdi.

Grupların şarkılarına izleyenler de alkışlarla eşlik etti.

Muhabir: Utku Uçrak / Yusuf Karadağ

Yayıncı: Erdem Gültekin

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri