DP Buldan İlçe Başkanı Çakır, partisinden istifa etti

Demokrat Parti (DP) Buldan İlçe Başkanı Ali Çankır, partisinden istifa etti

Demokrat Parti (DP) Buldan İlçe Başkanı Ali Çankır, partisinden istifa etti.

Ali Çankır, gazetecilere açıklamasında, partisinden aday gösterilmeyince AK Parti'den istifa eden Buldan Belediye Başkanı Fahri Şevik'in, DP'den belediye başkan adayı olduğunu hatırlattı.

Şevik'in DP'ye katılımı ve belediye başkanlığına aday gösterilmesi sürecinde aktif rol oynadığını ileri süren Çankır, şunları anlattı:

"Ancak daha partiye katılımının üstünden bir gün geçmeden benim ilçe başkanlığından istifa etmemi ve kontenjandan belediye meclisi adayı olmamı istedi. Büyük bir ihtimalle kontrol edebileceği bir yönetimin oluşması amacıyla istediği bu değişikliğe karşı çıktım. Bunun üzerine üstüme büyük baskı kuruldu. Daha partiye bir gün önce katılan bir kişinin, ertesi gün ilçe başkanının istifasını istemesini içime sindiremem. Bu şartlar altında ilçe başkanlığında kalmam doğru olmazdı. Bugün itibariyle hem ilçe başkanlığından hem de partiden istifa ediyorum."

Muhabir: Samet KIYAK
Yayınlayan: Emre Umurbilir

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri