Destekleme kredisinde kadınlara öncelik

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Mehmet Özgün, destekleme kredisi verirken kadınlara öncelik tanıdıklarını belirtti.

Kurum olarak, tarımla uğraşanları kalkındırmak ve gelir seviyelerini yükseltmeyi planladıklarını belirten Özgün, “Yeter ki kadınlarımız bir araya gelip proje üretsin, biz onları desteklemeye hazırız” dedi.
3-7 Kasım tarihlerinde İçmeler beldesindeki “Letoile” otelde buluşan 41 ildeki Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürleri konuyla ilgili olarak bilgi alışverişinde bulundu. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Mehmet Özgün, son 5 yıl içerisinde “Kooperatif” ve “Kırsal Kalkınma” projeleri adı altında 2bin 600 projeyi desteklediklerini belirtti.

Özgün, “Çiftçinin kalkınması, gelir seviyesinin yükseltilmesi, Türk tarımının gelişmesini sağlamak için proje üretmeyi, proje üretenleri de desteklemeyi sürdüreceğiz. Bugün Türkiye'de, kadınlardan oluşan sadece 7 tarım kooperatifi var. Biz bu sayıyı artırmak istiyoruz. Bu amaçla da destekleme kredisi verirken kadınlara öncelik tanıyoruz. Yeter ki, çiftçi kadınlarımız, kooperatif çatısı altında birleşsin, proje üretsin. Biz onların projelerini desteklemeye hazırız.” Şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÜNLÜ’DEN GECE DENETİMİ
BÜYÜKELÇİ MORRİS’TEN ÜNLÜ’YE ZİYARET
Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi’nden Başkan Aras’a Ziyaret
Can dostlar İçin Acil Müdahale Aracı Yollarda
Başkan Aras; “Muğla Turizm Araştırma ve Strateji Geliştirme Platformu Kuruyoruz”
MUCİZE ÇOCUK YELDA BAŞARAN
Hakan Berk: Türkiye'nin Sanatçısı ve Siyasi Arenada Ses Getiren Şarkısı!
SCOOTER SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN YENİ GİRİŞİM
Başkan Aras; “Muğla Turizm Araştırma ve Strateji Geliştirme Platformu Kuruyoruz”
Aras, “İçme Suyu Sorunlarının Giderilmesi İçin Projelerimiz Hazır"