Denktaş, Muğlada

KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, ''TBMM'deki partiler bir araya gelerek, Türkiye Kıbrıs'tan çekilmeyecektir kararını yeniden teyid etmeli'' dedi.

AB VE KIBRIS KONFERANSI

-KKTC 1. CUMHURBAŞKANI RAUF DENKTAŞ:

-''TBMM'DEKİ PARTİLER BİR ARAYA GELEREK, TÜRKİYE KIBRIS'TAN ÇEKİLMEYECEKTİR KARARINI YENİDEN TEYİD ETMELİ''



MUĞLA - KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, ''TBMM'deki partiler bir araya gelerek, Türkiye Kıbrıs'tan çekilmeyecektir kararını yeniden teyid etmeli'' dedi.


Muğla Üniversitesi kültür merkezinde, ''AB ve Kıbrıs'' konulu konferans veren KKTC 1. Cumhurbaşkanı Denktaş, TBMM'de yer alan partilerin bir araya gelerek Kıbrıs konusunda daha önceden oy birliği ile alınmış kararları, teyiden yenilemelerini isteyerek, ''Anadolu partilerinin Mecliste bir araya gelerek 'Türkiye Kıbrıs'tan çekilmeyecektir' demesini bekliyoruz'' görüşünü dile getirdi.


Bütün partilerin TBMM Başkanı Köksal Toptan'la bir araya gelerek yeni bir karar çıkarma konusunda görüş oluşturmalarını isteyen Denktaş, ''Dünya da bilsin Türkiye Kıbrıs'tan çekilmeyecektir... Rum'un istediği gibi azınlık olmayacağız. Biz bunu istiyoruz, yeni bir ses istiyoruz Anadolu'dan ve Anadolu'yu temsil eden partilerden ve TBMM'den. Kıbrıs Yunan olmayacaktır'' diye konuştu.


AB'nin üyelik konusunda çifte standart uyguladığını öne süren Denktaş, şöyle konuştu:
''İnsan haklarını çiğnemiş Rum'u, binlerce Türk'ü toplu mezarlara gömen Rum'u meşru hükümet kabul ederek üye yapıyorlar. Türkiye'yi tam üye yapmak istemiyorlar. Hiçbir zaman da Türkiye'yi tam üye yapmayacaklar.''
Konferans sonunda öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Rauf Denktaş'a öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Öğrenciler, konferansın bitiminde Denktaş'ı uzun süre ayakta alkışladılar.


Bu arada, konferans öncesinde Muğla Üniversitesi öğrencileriyle birlikte yemek yiyen Dentaş, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Denktaş'ın yanında taşıdığı fotoğraf makinesiyle zaman zaman fotoğraf çektiği gözlendi.

Başkan Aras’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı
MURAT KANAR MÜZİĞİNDE İNCİ TANELERİ ETKİSİ
Başkan Topuz: 1 Mayıs sadece bir bayram değil, aynı zamanda hak mücadelesinin de temsil günüdür
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN TEDBİR RİCASI
HOLLANDA KRALI DOĞUM GÜNÜ MARMARİS’TE KUTLANDI
Deniz Turizmi Çalıştayı, Marmaris’te yapıldı
Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands Başkan Ünlü'yü ziyaret etti
BAŞKAN ÜNLÜ HALKIN İÇİNDE PAZAR MESAİSİNDEYDİ!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Turnuvası düzenlendi
Otogar Yolunda İkinci Etap Çalışmaları Devam Ediyor