Datça'da sorumlu balıkçılık Uygulamalarına geçiş projesi

MUĞLA Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD) tarafından Datça Yarımadası'nda "Sorumlu Balıkçılık Uygulamalarına Geçiş Projesi" başlatıldı.

MUĞLA Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD) tarafından Datça Yarımadası'nda "Sorumlu Balıkçılık Uygulamalarına Geçiş Projesi" başlatıldı.

Sualtı Araştırmaları Derneği'nden yapılan açıklamada, Türkiye'nin deniz ve kıyı koruma alanları sisteminin güçlendirilmesi, ekosistemin geleceği için hayati zararlara yol açan yasa dışı ve aşırı avcılıkla etkin mücadelenin sağlanması amacıyla bu projenin hazırlandığı bildirildi.

Datça-Bozburun özel çevre koruma bölgesinde başlanan proje ile yasa dışı ve aşırı avcılık sorununa denizde değil, karada çözüm aranacağı belirtildi. Denizde denetim sürecinin fiziksel ve coğrafi şartlar gereği güç olduğunun anlatıldığı açıklamada, projenin deniz ve kıyı ekosistemini korumayı ve yerel balıkçılık, balıkçılığa bağlı ekonomilere pozitif katkı sağlamayı hedeflediği ifade edildi.

Deniz koruma alanlarına yönelik en büyük tehdidin bu alanlarda gözlenen yasa dışı avcılık uygulamaları olduğu, yasa dışı uygulamaların, biyolojik çeşitliliği azaltarak deniz ekosistemini bozup, ekonomik zararlara, haksız rekabete yol açarak insanlığın geleceğini tehdit ettiği öne sürüldü.

Muhabir: Durmuş Genç

Yayıncı: Hatice Özdemir

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri